Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
11 травня 2011 року м. Київ
( Додатково див. рішення апеляційного суду Вінницької області (rs11580939) )
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
суддів:
Дербенцевої Т.П.,
Кафідової О.В., Попович О.В.,-
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом комунального підприємства Вінницької міської ради "Вінницяміськтеплоенерго" до ОСОБА_4, ОСОБА_5 про стягнення заборгованості за надання послуг з централізованого теплопостачання, за касаційною скаргою комунального підприємства Вінницької міської ради "Вінницяміськтеплоенерго" на рішення Апеляційного суду Вінницької області від 11 жовтня 2010 року,
в с т а н о в и л а :
У серпні 2010 року комунальне підприємство Вінницької міської ради "Вінницяміськтеплоенерго" звернулося до суду з указаним позовом, просило стягнути з відповідачів заборгованість за наданні послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання у розмірі 2 305 грн. 42 коп. з урахуванням індексу інфляції в сумі 666 грн. 14 коп. та 138 грн. 78 коп. – 3 % річних від простроченої суми.
Рішенням Замостянського районного суду м. Вінниці від 8 вересня 2010 року позов задоволено. Стягнуто солідарно з ОСОБА_4 та ОСОБА_5 на користь комунального підприємства Вінницької міської ради "Вінницяміськтеплоенерго" заборгованість за спожиті послуги з централізованого теплопостачання станом на 1 липня 2010 року в сумі 2 305 грн. 42 коп., 666 грн. 14 коп. інфляційних, 138 грн. 78 коп. 3% річних, 30 грн. витрат на ІТЗ розгляду справи та 51 грн. судового збору в дохід держави.
Рішенням Апеляційного суду Вінницької області від 11 жовтня 2010 року вказане рішення суду першої інстанції змінено: виключено з резолютивної частини стягнення з ОСОБА_4 та ОСОБА_5 на користь позивача суму інфляційних та 3 % річних. У решті рішення суду першої інстанції залишено без змін.
У касаційній скарзі комунальне підприємство Вінницької міської ради "Вінницяміськтеплоенерго" просить скасувати рішення апеляційного суду та залишити в силі рішення місцевого суду, посилаючись на порушення судом норм процесуального права та неправильне застосування норм матеріального права.
Вивчивши матеріали справи, перевіривши доводи касаційної скарги, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ вважає, що касаційна скарга підлягає відхиленню з огляду на наступне.
Згідно з ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК України суд касаційної інстанції не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні суду чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність чи недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Оскільки з матеріалів справи та змісту касаційної скарги не вбачається порушення апеляційним судом норм матеріального та процесуального права, колегія суддів вважає за необхідне касаційну скаргу відхилити.
Керуючись ч. 3 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ,
у х в а л и л а:
Касаційну скаргу комунального підприємства Вінницької міської ради "Вінницяміськтеплоенерго" відхилити, рішення Апеляційного суду Вінницької області від 11 жовтня 2010 року залишити без зміни.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
Т.П. Дербенцева
О.В. Кафідова
О.В. Попович