Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
10 травня 2011 року
м. Київ
( Додатково див. рішення Богуславського районного суду Київської області (rs10253587) )
Колегія суддів Судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Юровської Г.В., Журавель В.І., Колодійчука В.М.,
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом публічного акціонерного товариства Комерційний банк "Приватбанк" до ОСОБА_4, ОСОБА_5 та ОСОБА_6 про стягнення заборгованості за кредитним договором, за касаційною скаргою ОСОБА_4 на рішення Богуславського районного суду Київської області від 6 липня 2010 року та ухвалу апеляційного суду Київської області від 16 листопада 2010 року,
в с т а н о в и л а:
Рішенням Богуславського районного суду Київської області від 6 липня 2010 року позов ПАТ КБ "Приватбанк" задоволено: стягнуто солідарно з ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6 на користь банку заборгованість за кредитним договором станом на 6 липня 2010 року в розмірі 43 208 грн. 70 коп., а також судові витрати.
Ухвалою апеляційного суду Київської області від 16 листопада 2010 року рішення Богуславського районного суду Київської області від 6 липня 2010 року залишено без змін.
У касаційній скарзі ОСОБА_4 порушує питання про скасування судових рішень та передачу справи на новий розгляд до суду першої інстанції, мотивуючи свою вимогу порушенням судами норм матеріального і процесуального права.
Вивчивши матеріали справи, перевіривши доводи касаційної скарги, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ вважає, що касаційна скарга підлягає відхиленню з огляду на наступне.
Згідно з ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК України під час розгляду справи в касаційному порядку суд перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Наведені в касаційній скарзі доводи висновків судів першої та апеляційної інстанцій не спростовують.
Керуючись ч. 3 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ,
у х в а л и л а:
Касаційну скаргу ОСОБА_4 відхилити.
Рішення Богуславського районного суду Київської області від 6 липня 2010 року та ухвалу апеляційного суду Київської області від 16 листопада 2010 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Колегія суддів:
Г.В. Юровська
В.І. Журавель
В.М. Колодійчук