Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
іменем україни
10 травня 2011 року
м. Київ
( Додатково див. рішення Дзержинського районного суду м. Харкова (rs9841605) ) ( Додатково див. ухвалу апеляційного суду Харківської області (rs11600837) )
Колегія суддів Судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ в складі
суддів: Лесько А.О., Фаловської І.М., Горелкіної Н.А.,
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_1 до Комунального підприємства ( далі – КП) "Харківські теплові мережі", Комунального підприємства "Жилкомсервіс" про відшкодування майнової та моральної шкоди за касаційною скаргою Комунального підприємства "Харківські теплові мережі" на рішення Дзержинського районного суду м.Харкова від 27 квітня 2010 року та ухвалу апеляційного суду Харківської області від 29 вересня 2010 року,
в с т а н о в и л а:
В листопаді 2008 року ОСОБА_1 звернулася в суд із зазначеним позовом, розмір відшкодування матеріальної та моральної шкоди уточнила в ході судового розгляду, мотивуючи тим, що 18 та 19 вересня 2008 року з вини КП "Харківські теплові мережі" сталося залиття її квартири АДРЕСА_1 через відсутність вентиля на трубопроводі системи теплопостачання, розміщеного на горищі будинку. Посилаючись на викладені обставини, ОСОБА_1 просила стягнути з КП "Харківські теплові мережі" на свою користь відшкодування 19 727,15 грн. матеріальної шкоди та 10 000 грн. моральної шкоди.
Рішенням Дзержинського районного суду м. Харкова від 27 квітня 2010 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Харківської області від 29 вересня 2011 року, позов ОСОБА_1 задоволено частково. Стягнуто з КП "Харківські теплові мережі" на користь ОСОБА_1 19727,15 грн. та 4249, 75 грн. відшкодування матеріальної шкоди. В іншій частині позову відмовлено.
У касаційній скарзі КП "Харківські теплові мережі" просить скасувати вказані судові рішення з підстав порушення судом норм матеріального та процесуального права і направити справу на новий розгляд.
Статтею 337 ЦПК України визначено, що суд касаційної інстанції відхиляє касаційну скаргу, якщо визнає, що рішення ухвалено з додержанням норм матеріального і процесуального права.
Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК України п ід час розгляду справи в касаційному порядку суд перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Встановлено й це вбачається з матеріалів справи, що оскаржувані судові рішення ухвалені з додержанням норм матеріального та процесуального права, доводи скарги про неправильне застосування норм матеріального права і порушення норм процесуального права безпідставні.
Враховуючи наведене та положення ч. 3 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів дійшла висновку про необхідність відхилення касаційної скарги і залишення оскаржуваних судових рішень без змін.
Керуючись статтями 332, 336, 337 ЦПК України, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ,
у х в а л и л а :
Касаційну скаргу Комунального підприємства "Харківські теплові мережі" відхилити.
Рішення Дзержинського районного суду м.Харкова від 27 квітня 2010 року та ухвалу апеляційного суду Харківської області від 29 вересня 2010 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
А.О. Лесько
І.М. Фаловська
Н.А. Горелкіна