Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
4 травня 2011 року
м. Київ
( Додатково див. ухвалу апеляційного суду Автономної Республіки Крим (rs14569482) )
Колегія суддів Судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Юровської Г.В., Колодійчука В.М., Сімоненко В.М.,
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5 про поділ спільного майна подружжя, за касаційною скаргою ОСОБА_4 на рішення Кіровського районного суду Автономної Республіки Крим від 21 серпня 2010 року та ухвалу апеляційного суду Автономної Республіки Крим від 17 листопада 2010 року,
в с т а н о в и л а:
У червні 2000 року ОСОБА_4 звернулась до суду з позовом до ОСОБА_5 про поділ спільного майна подружжя.
Рішенням Кіровського районного суду Автономної Республіки Крим від 21 серпня 2010 року в задоволенні позовних вимог ОСОБА_4 про визнання 17/50 частин АДРЕСА_1 Кіровського району АР Крим спільною сумісною власністю, визнання за ОСОБА_4 та за ОСОБА_5 в рівних частках право власності на 17/50 частин спірного будинку, поділ спільного майна та виділення у власність ОСОБА_4 та ОСОБА_5 в рівних частках 17/50 частин будинку, визнання за ОСОБА_4 та ОСОБА_5 в рівних частках право власності на земельну ділянку площею 0,13 га, що розташована по АДРЕСА_1 Кіровського району АР Крим, поділ та виділення у власність ОСОБА_4 та ОСОБА_5 по Ѕ частині земельної ділянки відмовлено.
Ухвалою апеляційного суду Автономної Республіки Крим від 17 листопада 2010 року рішення Кіровського районного суду Автономної Республіки Крим від 21 серпня 2010 року залишено без змін.
У касаційній скарзі ОСОБА_4 порушує питання про скасування судових рішень, мотивуючи свою вимогу порушенням судами норм матеріального і процесуального права.
Вивчивши матеріали справи, перевіривши доводи касаційної скарги, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ вважає, що касаційна скарга підлягає відхиленню з огляду на наступне.
Згідно з ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК України під час розгляду справи в касаційному порядку суд перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Наведені в касаційній скарзі доводи висновків судів першої та апеляційної інстанцій не спростовують.
Керуючись ч. 3 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ,
у х в а л и л а:
Касаційну скаргу ОСОБА_4 відхилити.
Рішення Кіровського районного суду Автономної Республіки Крим від 21 серпня 2010 року та ухвалу апеляційного суду Автономної Республіки Крим від 17 листопада 2010 року залишити без зміни.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Колегія суддів:
Г.В. Юровська
В.М. Колодійчук
В.М. Сімоненко