Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
У Х В А Л А
іменем україни
11 квітня 2011 року
м. Київ
( Додатково див. рішення апеляційного суду Автономної Республіки Крим (rs12991181) )
Колегія суддів Судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Мартинюка В.І. Дем’яносова М.В. Ткачука О.С.
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом орендного підприємства "Кримтеплокомуненерго" до ОСОБА_4 про стягнення заборгованості та судових витрат за касаційною скаргою ОСОБА_4 на рішення Київського районного суду м. Сімферополя Автономної Республіки Крим від 31 травня 2010 року та рішення Апеляційного суду Автономної Республіки Крим від 5 жовтня 2010 року,
в с т а н о в и л а:
У січні 2010 року орендне підприємство "Кримтеплокомуненерго" (далі – ОП "Кримтеплокомуненерго") звернулося до суду з позовом до ОСОБА_4 про стягнення заборгованості за надані послуги із постачання тепла за період з
1 вересня 1999р. до 1 грудня 2009 року в розмірі 2 535 грн. 76 коп. з урахуванням перерахунку.
Рішенням Київського районного суду м. Сімферополя Автономної Республіки Крим від 31 травня 2010 року позов ОП "Кримтеплокомуненерго" задоволено частково. Стягнуто з ОСОБА_4 на користь позивача 1 254 грн.
45 коп. заборгованості за надані послуги та 30 грн. судових витрат. У задоволенні решти вимог відмовлено. Стягнуто з ОСОБА_4 на користь держави 51 грн. судового збору.
Рішенням Апеляційного суду Автономної Республіки Крим від 5 жовтня 2010 року змінено рішення Київського районного суду м. Сімферополя Автономної Республіки Крим від 31 травня 2010 року, зменшено стягувану суму до 1 009 грн. 81 коп. У решті рішення залишено без змін.
У касаційній скарзі ОСОБА_4 просить скасувати рішення Київського районного суду м. Сімферополя Автономної Республіки Крим від 31 травня
2010 року та рішення апеляційного суду Автономної Республіки Крим від 5 жовтня 2010 року, ухвалити нове рішення, яким у задоволенні позову ОП "Кримтеплокомуненерго" відмовити, мотивуючи свою вимогу порушенням судами норм процесуального права й неправильним застосуванням норм матеріального права.
Вивчивши матеріали справи, перевіривши доводи касаційної скарги, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ вважає, що касаційна скарга ОСОБА_4 підлягає відхиленню з огляду на наступне.
Згідно з ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК України під час розгляду справи в касаційному порядку суд перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Частково задовольняючи позовні вимоги, суди виходили із того, що відповідачка є споживачем теплової енергію, постачальником якої є ОП "Кримтеплокомуненерго", однак своєчасно та в повному обсязі не оплачує вартість наданих їй позивачем послуг.
Наведені в касаційній скарзі ОСОБА_4 доводи висновків суду не спростовують.
Керуючись ч. 3 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ,
у х в а л и л а:
Касаційну скаргу ОСОБА_4 відхилити.
Рішення Київського районного суду м. Сімферополя Автономної Республіки Крим від 31 травня 2010 року та рішення апеляційного суду Автономної Республіки Крим від 5 жовтня 2010 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
В.І. Мартинюк
М.В. Дем’яносов
О.С. Ткачук