Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
28 березня 2011 року
( Додатково див. рішення апеляційного суду Запорізької області (rs12130184) )
колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Гвоздика П.О., Лесько А.О., Наумчука М.І.,
розглянувши в попередньому судовому засіданні в м. Києві справу за позовом ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6 до ОСОБА_7, який діє в своїх інтересах та в інтересах неповнолітньої ОСОБА_8, та ОСОБА_9, яка діє в інтересах неповнолітньої ОСОБА_8, треті особи Комунальне підприємство ВРЕЖО № 8 м. Запоріжжя, відділ опіки та піклування Хортицької районної адміністрації Запорізької міської ради, ВГІРФО Хортицького РВ ЗМУ ГУМВС України в Запорізької області, про визнання осіб такими, що втратили право користування жилим приміщенням, за касаційною скаргою ОСОБА_9, яка діє в інтересах неповнолітньої ОСОБА_8, на рішення Апеляційного суду Запорізької області від 3 листопада 2010 року,
в с т а н о в и л а:
У грудні 2009 року ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6 звернулися до суду з названим позовом.
Рішенням Хортицького районного суду м. Запоріжжя від 6 липня 2010 року в позові відмовлено.
Рішенням Апеляційного суду Запорізької області від 3 листопада 2010 року рішення місцевого суду скасовано та ухвалено нове рішення, яким позов задоволено частково: визнано ОСОБА_7 та неповнолітню ОСОБА_8 такими, що втратили право користування квартирою АДРЕСА_1, а в решті вимог відмовлено.
У касаційній скарзі ОСОБА_9, яка діє в інтересах неповнолітньої ОСОБА_8, просить рішення апеляційного суду скасувати та залишити в силі рішення місцевого суду, посилаючись на неправильне застосування судом апеляційної інстанції норм матеріального права та порушення норм процесуального права.
Колегія суддів дійшла висновку, що підстави для перегляду рішення апеляційного суду відсутні, виходячи з наступного.
Відповідно до ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального права чи порушення норм процесуального права.
Згідно ст. 335 ЦПК України суд касаційної інстанції не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні суду, чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Встановлено і це вбачається з матеріалів справи, що рішення апеляційного суду ухвалено з додержанням судом апеляційної інстанції норм матеріального та процесуального права, а також відсутні передбачені ч. 2 ст. 338 ЦПК України підстави для скасування рішення суду.
Наведені у касаційній скарзі доводи висновок суду апеляційної інстанції не спростову ють.
Керуючись ст.ст. 332, 336, 337 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а :
Касаційну скаргу ОСОБА_9, яка діє в інтересах неповнолітньої ОСОБА_8, відхилити.
Рішення Апеляційного суду Запорізької області від 3 листопада 2010 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
П.О. Гвоздик
А.О. Лесько
М.І. Наумчук