Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
14 березня 2011 р.
м. Київ
( Додатково див. рішення Катеринопільського районного суду Черкаської області (rs10372965) ) ( Додатково див. ухвалу апеляційного суду Черкаської області (rs11585344) )
Колегія суддів судової палати у цивільних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
головуючого Євграфової Є.П.,
суддів: Журавель В.І., Ткачука О.С., -
розглянувши в попередньому судовому засідання справу за позовом ОСОБА_1 до ВАТ "Черкасиобленерго", ВАТ "Укртелеком" про відшкодування шкоди,
в с т а н о в и л а:
Рішенням Катеринопільського районного суду Черкаської області від 30 червня 2010 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Черкаської області від 27 вересня 2010 року, стягнуто із ВАТ "Черкасиобленерго" на користь ОСОБА_1 7 148 грн. 40 коп. заподіяних збитків, 600 грн. за проведення експертизи, 100 грн. витрат за надання правової допомоги та вирішено питання про розподіл судових витрат.
У поданій касаційній скарзі ВАТ "Черкасиобленерго" просить зазначені судові рішення скасувати, посилаючись на порушення судами норм матеріального і процесуального права.
Вивчивши матеріали справи, перевіривши доводи касаційної скарги, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ вважає, що касаційна скарга підлягає відхиленню з огляду на наступне.
Згідно з ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК України під час розгляду справи в касаційному порядку суд перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Установлено й це вбачається з матеріалів справи, що оскаржувані судові рішення ухвалено з додержанням норм матеріального та процесуального права; наведені в касаційній скарзі доводи висновків суду (судів) не спростовують.
Керуючись ст. 332 ЦПК України, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Касаційну скаргу ВАТ "Черкасиобленерго" відхилити.
Рішення Катеринопільського районного суду Черкаської області від 30 червня 2010 року та ухвалу апеляційного суду Черкаської області від 27 вересня 2010 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Головуючий
судді :
Є.П. Євграфова
В.І. Журавель
О.С. Ткачук