АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Справа № 22-ц/1690/1316/2012
Головуючий по 1-й інстанції Яценко В.В.
Суддя-доповідач: Бутенко С. Б.
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
04 квітня 2012 року м.Полтава
( Додатково див. ухвалу Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ (rs30810562) )
Колегія суддів судової палати у цивільних справах Апеляційного суду Полтавської області в складі:
Головуючого судді: Бутенко С.Б.
Суддів: Дорош А.І., Панченко О.О.
при секретарі Рибак О.О.
розглянула у відкритому судовому засіданні в м. Полтаві цивільну справу за апеляційною скаргою Публічного акціонерного товариства «Банк «Фінанси та Кредит»
на рішення Лубенського міськрайонного суду Полтавської області від 10 січня 2012 року
по справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3, ТОВ Банк «Фінанси і Кредит», Підрозділу примусового виконання покарань Головного управління юстиції в Полтавській області про виключення майна із опису.
Заслухавши суддю-доповідача апеляційного суду, дослідивши матеріали справи, колегія суддів
В С Т А Н О В И Л А:
Рішенням Лубенського міськрайонного суду Полтавської області від 10 січня 2012 року задоволено позовні вимоги ОСОБА_2.
Виключено з акту арешту та опису майна від 20 липня 2011 року, проведеного державним виконавцем ВДВС Лубенського міськрайонного управління юстиції Дмитренко І.В. майно, описане у пунктах 1-21, 27-45, на загальну суму 96298 грн.
З даним рішенням не погодився представник ПАТ «Банк «Фінанси та Кредит», який в апеляційній скарзі ставить питання про скасування рішення суду першої інстанції з підстав невідповідності висновків суду обставинам справи та порушенням норм матеріального і процесуального права. Просить апеляційний суд ухвалити нове рішення про відмову в задоволенні позову, обґрунтовуючи свої доводи тим, що надані позивачем докази є неналежними та недопустимими.
Розглянувши справу в межах доводів апеляційної скарги та вимог, заявлених у суді першої інстанції, заслухавши пояснення осіб, які беруть участь у справі, перевіривши матеріали справи, колегія суддів приходить до висновку, що апеляційна скарга не підлягає до задоволення, виходячи з наступних мотивів.
Відповідно до ст. 307 ч. 1 п. 1, ст. 308 ЦПК України за наслідками розгляду апеляційної скарги на рішення суду першої інстанції апеляційний суд відхиляє апеляційну скаргу і залишає рішення без змін, якщо визнає, що суд ухвалив рішення з додержанням норм матеріального і процесуального права. Не може бути скасоване правильне по суті і справедливе рішення суду з одних лише формальних міркувань.
Судом першої інстанції правильно встановлено та підтверджено доказами, що є в справі, що 20 липня 2011 року державним виконавцем Відділу державної виконавчої служби Лубенського міськрайонного управління юстиції Полтавської області при примусовому виконанні зведеного виконавчого провадження № 16539345 від 26.10.2009 р. про стягнення з ОСОБА_3 на користь юридичних осіб заборгованості на загальну суму 5933599,72 грн. було описане та арештоване майно, що належить позивачеві ОСОБА_2 загальною вартістю 96298 грн., яке перебувало в оренді у боржника.
Вказані обставини доведені договором № 1 оренди обладнання та інвентарю, укладеним 15 лютого 2006 року між ОСОБА_2 та ОСОБА_3 з додатками, дійсність якого на підставах, встановлених законом, не заперечена жодною із сторін або іншою зацікавленою особою, товарними чеками, накладною, гарантійними талонами щодо описано майна на ім'я ОСОБА_2
Відповідно до ст.ст. 10, 11, 58- 60 ЦПК України обов'язок доказування покладається на сторони, кожна сторона повинна довести суду ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень належними та допустимими доказами, крім випадків, встановлених ст. 61 ЦПК України.
По справі не доведено, що майно, вказане в п.п. 1-21, 27-45 акту опису та арешту майна від 20 липня 2011 року, належало боржникові ОСОБА_3 та підлягало опису державним виконавцем в межах виконавчого провадження.
Судовою колегією встановлено, що рішення судом першої інстанції постановлено з додержанням норм матеріального та процесуального права, підстав до його скасування не вбачається.
Доводи апеляційної скарги висновків суду не спростовують.
Керуючись ст.ст. 303, 307, 308, 313, 315, 319 ЦПК України, колегія суддів,
У Х В А Л И Л А:
Апеляційну скаргу Публічного акціонерного товариства «Банк «Фінанси та Кредит» відхилити.
Рішення Лубенського міськрайонного суду Полтавської області від 10 січня 2012 року залишити без змін.
Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення і може бути оскаржена в касаційному порядку шляхом подання касаційної скарги протягом 20 днів безпосередньо до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.
Головуючий:
Судді: