У х в а л а
( Додатково див. ухвалу Апеляційного суду Закарпатської області (rs7449292) )
Колегія суддів Судової палати у кримінальних справах
Верховного Суду України у складі:
головуючої
Присяжнюк Т.І.,
суддів
Федченка О.С. та Школярова В.Ф.,
за участю прокурора
Гладкого О.Є.,
розглянувши у судовому засіданні в м. Києві 3 березня 2009 року матеріали справи за касаційним поданням прокурора, який брав участь у розгляді справи судами першої та апеляційної інстанцій, на судові рішення по скарзі ОСОБА_1
у с т а н о в и л а:
Постановою прокурора відділу прокуратури Закарпатської області від 19 травня 2008 року було порушено кримінальну справу за фактом службового підроблення та привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем службовими особами Воловецької районної ради за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 366, ч.2 ст. 191 КК України.
11 серпня 2008 року Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області, розглянувши скаргу колишнього голови Воловецької районної ради ОСОБА_1 на зазначену постанову, вирішив її скасувати та у порушенні кримінальної справи за фактом службового підроблення та привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем службовими особами Воловецької районної ради за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 366, ч.2 ст. 191 КК України, відмовив на підставі п.2 ч.1 ст. 6 КПК України.
Ухвалою апеляційного суду Закарпатської області від 24 вересня 2008 року апеляцію прокурора по даній справі було залишено без задоволення, а постанову суду першої інстанції - без зміни.
У касаційному поданні, з урахуванням поданих до початку розгляду справи доповнень, прокурор ставив питання про скасування постановлених по даній справі судових рішень, оскільки вважав їх незаконними, і просив матеріали по скарзі ОСОБА_1 направити на новий судовий розгляд. Але, до початку розгляду справи по суті прокурор своє касаційне подання відкликав.
Приймаючи до уваги наведене і враховуючи те, що іншими учасниками судового розгляду перелічені у поданні рішення у касаційному порядку оскаржені не були, колегія суддів вважає правильним касаційне провадження по даній справі закрити.
Керуючись ст. 396 КПК України, колегія суддів
у х в а л и л а:
касаційне провадження по касаційному поданню прокурора, який брав участь у розгляді справи судами першої та апеляційної інстанцій, на постанову Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області від 11 серпня 2008 року, винесену за скаргою ОСОБА_1, та ухвалу апеляційного суду Закарпатської області від 24 вересня 2008 року, якою залишено без зміни рішення суду першої інстанції - закрити.
Судді:
Присяжнюк Т.І.
Школяров В.Ф.
Федченко О.С.