У х в а л а
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
Колегія суддів Судової палати у кримінальних справах
Верховного Суду України у складі:
Головуючого
Синявського О.Г.
суддів
Косарєва В.І., Глоса Л.Ф.
розглянула в судовому засіданні в м.Київ " 17 " лютого 2009 року справу за касаційною скаргоюОСОБА_1. на судові рішення відносно його скарги на постанову старшого помічника прокурора м.Ужгорода від 27 липня 2007 року про відмову в порушенні кримінальної справи.
Постановою старшого помічника прокурора міста Ужгорода від 27 липня 2007 року відмовлено у порушенні кримінальної справи за зверненням ОСОБА_2. таОСОБА_1. відносно суддів апеляційного суду Закарпатської області ОСОБА_3., ОСОБА_4. та ОСОБА_5. за ст. 375 ч.2 КК України на підставі п.2 ст. 6 КПК України - у зв'язку з відсутністю в їхніх діях ознак складу злочину.
Постановою Ужгородського міськрайонного суду від 16 листопада 2007 року скаргуОСОБА_1. на вказану постанову прокуратури залишено без задоволення у зв'язку з тим, що ухвала апеляційного суду Закарпатської області від 21 червня 2007 року, яку скаржник вважає завідомо неправосудною, набрала законної сили, а ОСОБА_1. не наведено суду жодних доводів на підтвердження її неправосудності.
Ухвалою апеляційного суду Івано-Франківської області від 6 травня 2008 року постанову Ужгородського міськрайонного суду від 16 листопада 2007 року залишено без зміни.
У касаційній скарзі ОСОБА_1. просить скасувати судові рішення за його скаргою та саму постанову прокуратури і направити матеріали для розслідування до Генеральної Прокуратури України, посилаючись на те, що постанову про відмову в порушенні кримінальної справи винесено без будь-якої перевірки і висновки постанови голослівні, а суди першої й апеляційної інстанцій безпідставно не задовольнили його скаргу й апеляцію.
Заслухавши доповідача, перевіривши матеріали справи та обговоривши доводи скарги, колегія суддів вважає, що касаційна скарга задоволенню не підлягає.
Ухвалою Верховного Суду України від 24 червня 2008 року за касаційною скаргою потерпілої ОСОБА_2. та касаційним поданням заступника прокурора Закарпатської області скасовано ухвалу апеляційного суду Закарпатської області від 21 червня 2007 року, яку ОСОБА_1. вважає завідомо неправосудною, а матеріали справи направлено на новий апеляційний розгляд, у результаті якого ухвалою апеляційного суду Закарпатської області від 30 жовтня 2008 року залишено без зміни постанову Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області від 10 травня 2007 року, якою відмовлено в задоволенні скарги начальника регіонального відділення ФДМУ по Закарпатській області на постанову старшого слідчого Ужгородської міжрайонної прокуратури від 30 листопада 2006 року про порушення кримінальної справи по факту зловживання службовим становищем службовими особами РВ ФДМУ по Закарпатській області при проведенні приватизації майна птахофабрики "Закарпатська", її правонаступників ВАТ "Племрепродуктор "Птахофабрика "Закарпатська""" та ВАТ "Птахофабрика "Ужгородська"" за ознаками злочину, передбаченого ст. 364 ч.2 КК України.
Таким чином, ухвала апеляційного суду Закарпатської області від 21 червня 2007 року скасована в межах касаційного провадження і перешкоди для розслідування кримінальної справи по факту зловживання службовим становищем службовими особами РВ ФДМУ по Закарпатській області при проведенні приватизації майна птахофабрики "Закарпатська" та її правонаступників відсутні. У справі за заявоюОСОБА_1. не встановлено та в його касаційній скарзі не наведено даних, які би свідчили про умисел колегії суддів постановити завідомо незаконне рішення, тобто про наявність у їхніх діях ознак складу злочину, передбаченого ст. 375 КК України.
У зв'язку з наведеним, підстав для призначення даної справи (rs2732615) до касаційного розгляду з метою скасування оскаржених судових рішень із мотивів, що наведені у касаційній скарзіОСОБА_1., не вбачається.
Керуючись ст. 394 КПК України, -
у х в а л и л а :
відмовити ОСОБА_1. в задоволенні касаційної скарги.
судді:
Синявський О.Г. Косарєв В.І. Глос Л.Ф.