У х в а л а
Колегія суддів Судової палати у кримінальних справах
Верховного Суду України у складі:
головуючого, судді
Редьки А.І.
суддів
Шевченко Т.В., Скотаря А.М.
розглянула в судовому засіданні в м. Києві 13 листопада 2008 року кримінальну справу за касаційним поданням заступника прокурора Чернівецької області на вирок Шевченківського районного суду м.Чернівці від 11 липня 2008 року щодо ОСОБА_1
Зазначеним вироком ОСОБА_1,
ІНФОРМАЦІЯ_1
відповідно до ст. 89 КК України такого, що не має судимості,
засуджено за ч.1 ст. 185 КК України до покарання у виді штрафу 850 грн.;
за ч.3 ст. 185 КК України із застосуванням ст.ст. 69, 73 КК України до покарання у виді арешту на 2 місяці 17 днів.
Постановлено призначені покарання виконувати самостійно.
По справі вирішено цивільні позови та долю речових доказів.
В апеляційному порядку справа не переглядалася.
ОСОБА_1 засуджений за те, що 27 лютого 2008 року близько 4-ої год., будучи у стані алкогольного сп'яніння, у м.Чернівці на вул.Головній, 13 таємно викрав з автомобіля ВАЗ 2107 майно ОСОБА_1 на загальну суму 887,05 грн.
Крім того, 20 квітня 2008 року близько 4-ої год. ОСОБА_1 у стані алкогольного сп'яніння, проник через вікно у будинок АДРЕСА_1, звідки таємно повторно викрав майно ОСОБА_2 на загальну суму 24800 грн.
У касаційному поданні заступник прокурора Чернівецької області порушує питання про скасування вироку щодо ОСОБА_1 та направлення справи на новий судовий розгляд. Посилається на неправильне застосування кримінального закону та невідповідність призначеного покарання тяжкості злочину та особі засудженого. Зазначає, що суд необґрунтовано призначив засудженому покарання із застосуванням ст. 69 КК України, а також безпідставно не призначив йому покарання за сукупністю злочинів відповідно до вимог ст. 70 КК України.
Заслухавши доповідь судді Шевченко Т.В., перевіривши матеріали справи, обговоривши доводи касаційного подання, колегія суддів вважає, що справу необхідно призначити до касаційного розгляду з повідомленням осіб, інтересів яких стосується касаційне подання.
Керуючись ст. 394 КПК України, колегія суддів
у х в а л и л а :
призначити кримінальну справу щодо ОСОБА_1 до касаційного розгляду на 10 годину 15 січня 2009 року з повідомленням осіб, інтересів яких стосується касаційне подання.
Про день і час розгляду справи у Верховному Суді України повідомити прокурора та інших зацікавлених осіб, надіславши їм копії касаційного подання та роз'яснивши права, передбачені ст. 390 КПК України.
С у д д і: Редька А.І. Шевченко Т.В. Скотарь А.М.