У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
Колегія суддів Судової палати у кримінальних справах
Верховного Суду України у складі:
Головуючого
- судді
Пошви Б.М.,
суддів
Лавренюка М.Ю., Гошовської Т.В.,
за участю прокурора
Брянцева В.Л.
розглянула в судовому засіданні в м. Києві 24 липня 2008 року кримінальну справу за касаційною скаргою засудженого ОСОБА_1. на вирок апеляційного суду Київської області від 5 березня 2008 року.
Вироком Броварського міськрайонного суду Київської області від
17 грудня 2007 року, засуджено
ОСОБА_1,
ІНФОРМАЦІЯ_1,
не судимого в силу ст. 89 КК України,
за ч. 3 ст. 186 КК України на 5 років позбавлення волі. На підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком 3 роки.
Апеляційний суд Київської області скасував вирок Броварського міськрайонного суду в частині призначеного покарання та постановив свій вирок від 5 березня 2008 року, яким призначив ОСОБА_1.
за ч. 3 ст. 186 КК України 5 років позбавлення волі.
В решті вирок міськрайонного суду залишено без зміни.
Згідно вироку Броварського міськрайонного суду ОСОБА_1 засуджений за те, що 21 листопада 2007 року о 15 годині 30 хвилин, в стані алкогольного сп'яніння, перебуваючи в м. Бровари Київської області, проник до квартири АДРЕСА_1 звідки відкрито викрав майно ОСОБА_2 на загальну суму 1 573 гривні.
У касаційній скарзі засуджений ОСОБА_1 просить скасувати вирок апеляційного суду та направити справу на новий апеляційний розгляд, мотивуючи тим, що за попередній злочин у нього судимість погашена, він став на шлях виправлення, хворіє, а потерпіла
ОСОБА_2 претензій до нього не має.
Заслухавши доповідача, думку прокурора про залишення вироку без зміни, перевіривши матеріали справи та обговоривши доводи касаційної скарги, колегія суддів не знаходить підстав для її задоволення.
Винність ОСОБА_1. у вчиненому злочині, за обставин викладених у вироку, підтверджується дослідженими в судовому засіданні доказами і не оспорюється у касаційній скарзі.
Його злочинні дії правильно кваліфіковані за ч. 3 ст. 186 КК України.
При призначенні покарання ОСОБА_1. апеляційний суд врахував обставини, які пом'якшують покарання, але зважаючи на особу засудженого, який вчинив тяжкий злочин в стані алкогольного сп'яніння, обґрунтовано прийшов до висновку, що звільнення його від відбування покарання з випробуванням не в повній мірі відповідає ступеню тяжкості вчиненого злочину та не є необхідним й достатнім для виправлення засудженого і попередження нових злочинів.
Призначене апеляційним судом ОСОБА_1. покарання відповідає вимогам ст. 65 КК України і підстав для його пом'якшення не вбачається.
Під час досудового слідства і розгляду справи в судовому засіданні порушень норм КПК України (1001-05) , які були б підставою для зміни або скасування цього вироку, не допущено.
Керуючись ст. 395, 396 КПК України, колегія суддів
ухвалила:
касаційну скаргу засудженого ОСОБА_1 залишити без задоволення, а вирок апеляційного суду Київської області від 5 березня 2008 року щодо нього - без зміни.
судді: Пошва Б.М. Лавренюк М.Ю. Гошовська Т.В.