У х в а л а
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
Колегія суддів Судової палати Верховного Суду України
у кримінальних справах у складі:
головуючого-судді
Кравченка К.Т.,
суддів за участю прокурора
Кузьменко О.Т., Шевченко Т.В. Парусова А.М.
розглянула у судовому засіданні у м. Києві 15 травня 2008 року кримінальну справу за касаційним поданням прокурора, який брав участь у розгляді справи судом першої інстанції на вирок Косівського районного суду Івано-Франківської області від 11 червня 2007 року щодо ОСОБА_1
Вироком місцевого суду
ОСОБА_1,
ІНФОРМАЦІЯ_1,
уродженця с. Шепіт, жителя с. Космач
Косівського району Івано-Франківської області,
такого, що не має судимості,
засуджено за ст. 246 КК України із застосуванням ст. 69 КК України до штрафу в сумі 510 грн. із конфіскацією незаконно здобутої деревини.
Постановлено стягнути з ОСОБА_1 на користь ДП "Кутське лісове господарство" 21 213 грн. 31 коп. на відшкодування завданої шкоди.
В апеляційній інстанції вирок щодо ОСОБА_1 не переглядався.
Як визнав суд, у проміжок часу з 5 по 12 лютого 2007 року, ОСОБА_1., на території Космацького лісництва державного підприємства "Кутське лісове господарство" у Косівському районі Івано-Франківської області, незаконно, самовільно, використовуючи бензопилу, зрізав 31 дерево породи смерека і ялиця, вартістю 21 213 грн. 31 коп., заподіявши вказаному підприємству істотну шкоду.
У касаційному поданні прокурор, не оспорюючи правильність встановлення фактичних обставин та кваліфікації дій засудженого, просить вирок щодо ОСОБА_1 скасувати через неправильне застосування кримінального та істотне порушення кримінально-процесуального законів. Вважає, що винного необхідно звільнити від кримінальної відповідальності, а провадження у справі закрити на підставі п. "г" ст. 1 Закону України "Про амністію" від 19 квітня 2007 року.
До початку слухання справи від прокурора, який брав участь у розгляді справи судом першої інстанції надійшло повідомлення про відкликання касаційного подання.
Заслухавши доповідача, думку прокурора, колегія суддів дійшла висновку, що касаційне провадження у справі щодо ОСОБА_1 необхідно закрити з таких підстав.
Відповідно до ч.2 ст. 396 КПК України у разі відкликання касаційних скарг чи подання, касаційний суд приймає рішення про закриття касаційного провадження, якщо іншими учасниками судового розгляду вирок не було оскаржено у касаційному порядку.
Оскільки прокурор, який брав участь у розгляді справи судом першої інстанції, відкликав своє касаційне подання, а інші учасники судового розгляду вирок щодо ОСОБА_1 у касаційному порядку не оскаржили, тому касаційне провадження у даній справі підлягає закриттю.
Керуючисьст. 396 КПК України, колегія суддів,
у х в а л и л а:
касаційне провадження у кримінальній справі щодо ОСОБА_1 закрити.
Судді: Кравченко К.Т. Кузьменко О.Т. Шевченко Т.В.