Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
21 листопада 2017 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у кримінальних справах
Вищого спеціалізованого суду України
з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
головуючого Крещенка А. М.,
суддів: Пузиревського Є. Б., Шибко Л. В.,
за участю:
секретаря судового засідання Гапона В. О.,
прокурора Деруна А. І.,
розглянувши у судовому засіданні касаційну скаргу прокурора, який брав участь у судовому провадженні в суді першої інстанції, на ухвалу Апеляційного суду Харківської області від 18 квітня 2017 року, щодо
ОСОБА_1,
ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженки м. Харкова, громадянки України, яка мешкає за адресою: АДРЕСА_1, такої, що немає судимості,
в с т а н о в и л а
Вироком Жовтневого районного суду м. Харкова від 13 березня 2017 року ОСОБА_1 засуджено за ч. 1 ст. 125 КК до покарання у виді штрафу в розмірі п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян в сумі 850 грн.
Ухвалою Апеляційного суду Харківської області від 18 квітня 2017 року апеляційну скаргу прокурора на вказаний вирок повернуто на підставі п. 2 ч. 3 ст. 399 КПК.
Судове рішення оскаржено прокурором з підстав істотного порушення вимог кримінального процесуального закону.
До початку касаційного розгляду кримінального провадження від прокурора надійшла заява про відмову від касаційної скарги в порядку ст. 432 КПК.
Заслухавши доповідь судді, пояснення прокурора про закриття касаційного провадження у зв'язку з відмовою від касаційної скарги прокурором, перевіривши матеріали кримінального провадження, колегія суддів вважає за необхідне закрити касаційне провадження щодо ОСОБА_1 з таких підстав.
Відповідно до ст. 432 КПК відмова від касаційної скарги під час касаційного провадження здійснюється згідно з положеннями ст. 403 цього Кодексу, якою в свою чергу передбачено закриття провадження в разі відмови особи від поданої скарги за умови не оскарження судових рішень іншими особами або за відсутності заперечень від інших осіб, які подали скаргу, проти закриття провадження.
З огляду на те, що прокурор скористався своїм правом відмови від поданої ним касаційної скарги до закінчення касаційного розгляду та за відсутності касаційних скарг від інших осіб у цьому кримінальному провадженні, касаційне провадження підлягає закриттю.
Керуючись статтями 403, 432 КПК, п. 6 розділу XII Прикінцеві та перехідні положення Закону України Про судоустрій та статус суддів (1402-19) від 02 червня 2016 року, колегія суддів
у х в а л и л а:
Касаційне провадження за касаційною скаргою прокурора, який брав участь у судовому провадженні, на ухвалу Апеляційного суду Харківської області від 18 квітня 2017 року щодо ОСОБА_1 закрити.
Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення й оскарженню не підлягає.
Судді:
А. М. Крещенко
Є. Б. Пузиревський
Л. В. Шибко