ВИЩИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ СУД УКРАЇНИ
З РОЗГЛЯДУ ЦИВІЛЬНИХ І КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВ
УХВАЛА
20 листопада 2017 року м. Київ
Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і
кримінальних справ у складі колегії:
головуючого Вільгушинського М. Й.,
суддів: Крижановського В. Я., Суржка А. В.,
розглянувши в судовому засіданні касаційну скаргу засудженого ОСОБА_1 на вирок Кам'янець-Подільського міськрайонного суду Хмельницької області від 23 грудня 2015 року та ухвалу Апеляційного суду Хмельницької області від 01 червня 2017 року щодо нього,
в с т а н о в и в:
За вироком Апеляційного суду Хмельницької області від 01 червня 2017 року, яким вирок Кам'янець-Подільського міськрайонного суду Хмельницької області від 23 грудня 2015 року щодо ОСОБА_1 скасовано в частині застосування кримінального закону та призначено йому за ч. 3 ст. 185 КК України покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки 6 місяців.
У касаційній скарзі, поданій 31 серпня 2017 року, засуджений ОСОБА_1 порушував питання про перевірку зазначених судових рішень щодо нього у касаційному порядку.
Ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 11 вересня 2017 року касаційну скаргу засудженого залишено без руху у зв'язку з її невідповідністю вимогам статей 427, 436, 438 КПК України та надано п'ятнадцятиденний строк на усунення недоліків.
Із наявної у Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ розписки вбачається, що копію зазначеної ухвали суду касаційної інстанції засуджений ОСОБА_1 отримав 19 вересня 2017 року.
При цьому в установлений кримінальним процесуальним законом строк, засуджений ОСОБА_1 не усунув недоліки касаційної скарги, поданої ним до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, про які йому було зазначено у ухвалі від 11 вересня 2017 року.
Відповідно до п. 1 ч. 3 ст. 429 КПК України касаційна скарга повертається, якщо особа не усунула недоліки касаційної скарги, яку залишено без руху, в установлений строк.
З урахуванням наведеного, касаційна скарга засудженого ОСОБА_1 підлягає поверненню.
Керуючись п. 1 ч. 3 ст. 429 Кримінального процесуального кодексу України,
п о с т а н о в и в:
Повернути касаційну скаргу засудженого ОСОБА_1 на вирок Кам'янець-Подільського міськрайонного суду Хмельницької області від 23 грудня 2015 року та ухвалу Апеляційного суду Хмельницької області від 01 червня 2017 року щодо нього.
Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.
Судді:
М. Й. Вільгушинський
В. Я. Крижановський
А. В. Суржок