Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
Ухвала
Іменем України
15 листопада 2017 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у кримінальних справах
Вищого спеціалізованого суду України
з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
головуючої
Широян Т.А.,
суддів
Зубара В. В., Солодкова А.А.,
розглянувши в судовому засіданні в порядку письмового провадження касаційну скаргу засудженого ОСОБА_4 на вирок Вінницького районного суду Вінницької області від 22 листопада 2016 року та ухвалу Апеляційного суду Вінницької області від 17 серпня 2017 року,
в с т а н о в и л а:
Вироком Вінницького районного суду Вінницької області від 22 листопада 2016 року, залишеним ухвалою Апеляційного суду Вінницької області від 17 серпня 2017 року без зміни ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця та мешканця АДРЕСА_1, громадянина України, раніше в силу ст. 89 КК не судимого, засуджено за ч. 2 ст. 286 КК України до покарання у виді позбавлення волі строком на 4 роки з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки.
На оскарження вищезгаданих судових рішень засудженим ОСОБА_4 було подано касаційну скаргу до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, в якій він посилається на істотне порушення вимог кримінального процесуального закону при ухваленні стосовно нього судових рішень.
Ухвалою колегії суддів судової палати у кримінальних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 18 жовтня 2017 року було відкрито касаційне провадження за касаційною скаргою засудженого ОСОБА_4 на вирок Вінницького районного суду Вінницької області від 22 листопада 2016 року та ухвалу Апеляційного суду Вінницької області від 17 серпня 2017 року.
Згідно з ст. 432 КПК України відмова від касаційної скарги, зміна і доповнення касаційної скарги під час касаційного провадження здійснюється згідно з положеннями статті 403 КПК України. Відповідно до ч. 1, 2 ст. 403 КПК України, особа, яка подала апеляційну скаргу, має право відмовитися від неї до закінчення апеляційного розгляду. Якщо вирок або ухвала суду першої інстанції не були оскаржені іншими особами або якщо немає заперечень інших осіб, які подали апеляційну скаргу, проти закриття провадження у зв'язку з відмовою від апеляційної скарги, суд апеляційної інстанції своєю ухвалою закриває апеляційне провадження.
На стадії відкриття касаційного провадження до призначення касаційної скарги до розгляду, засуджений ОСОБА_4 заявою від 10 листопада 2017 року № 21343/0/5-17 відмовився від поданої касаційної скарги.
Відклик поданий належною особою.
Іншими учасниками судового розгляду вищевказані судові рішення в касаційному порядку не оскаржені.
Враховуючи викладене та керуючись статтями 403, 432 КПК України, п. 6 розділу XII Прикінцеві та перехідні положення Закону України "Про судоустрій і статус суддів" (995_004) від 02 червня 2016 року, колегія суддів
у х в а л и л а:
Касаційне провадження за касаційною скаргою засудженого
ОСОБА_4 на вирок Вінницького районного суду Вінницької області від 22 листопада 2016 року та ухвалу Апеляційного суду Вінницької області від 17 серпня 2017 року - закрити.
Ухвала є остаточною і оскарженню не підлягає.
Судді:
Т.А. Широян
В.В. Зубар
А.А. Солодков