Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
14 листопада 2017 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у кримінальних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
головуючого Квасневської Н.Д.,
суддів Пузиревського Є.Б., Шибко Л.В.,
при секретарі Бражнику М.В.,
за участю прокурора Пантєлєєвої А.С.,
засудженого ОСОБА_1,
захисника ЛутсуІ.В.,
розглянувши кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 112015260070000292, за касаційною скаргою захисника Ткачука В.В. на вирок Герцаївського районного суду Чернівецької області від 18 травня 2016 року та ухвалу Апеляційного суду Чернівецької області від 10 жовтня 2016 року за обвинуваченням
ОСОБА_1,
ІНФОРМАЦІЯ_1, громадянина України,
уродженця і жителя АДРЕСА_1.,
в силу ст. 89 КК України такого, що не має судимості,
у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 185, ч. 3 ст. 187 КК України,
в с т а н о в и л а:
Вироком Герцаївського районного суду Чернівецької області від 18 травня 2016 року ОСОБА_1 засуджено:
за ч. 3ст. 185 КК України до покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки.
за ч. 3 ст. 187 КК України до покарання у виді позбавлення волі на строк 7 років з конфіскацією всього майна, крім житла.
На підставі ч. 1 ст. 70 КК України за сукупністю злочинів шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим ОСОБА_1 визначено остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк 7 років з конфіскацією всього майна, крім житла.
Запобіжний захід ОСОБА_1 у виді тримання під вартою продовжено до набрання вироком суду законної сили.Строк відбування покарання постановленообчислювати з 04 лютого 2016 року.
Відповідно до ч. 5 ст. 72 КК України в строк покарання ОСОБА_1 зараховано строк його попереднього ув'язнення з 04 лютого 2016 року до набрання вироком законної сили, із розрахунку один день попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі.
Стягнуто з ОСОБА_1 на користь держави процесуальні витрати у розмірі 245,52 грн. Вирішено долю речових доказів.
Ухвалою Апеляційного суду Чернівецької області від 10 жовтня 2016 року вирок залишено без змін.
Засуджений ОСОБА_1 в судовому засіданні заявив клопотання про участь перекладача під час розгляду кримінального провадження, мотивуючи своє клопотання тим, що сам він є румуном, навчався і спілкується румунською та не володіє вільно українською мовою.
Заслухавши доповідь судді, пояснення захисника Лутсу І.В. на підтримання клопотання засудженого, думку прокурора про відсутність підстав для задоволення клопотання, колегія суддів вважає, що з метою додаткового вивчення матеріалів кримінального провадження для з'ясування необхідності залучення перекладача слухання кримінального провадження слід відкласти, про що повідомити осіб, інтересів яких стосується касаційна скарга.
Керуючись ст. 434 КПК України, колегія суддів
п о с т а н о в и л а :
Розгляд у касаційному порядку кримінального провадження за касаційною скаргою захисника Ткачука В.В. на вирок Герцаївського районного суду Чернівецької області від 18 травня 2016 року та ухвалу Апеляційного суду Чернівецької області від 10 жовтня 2016 року щодо ОСОБА_1 відкласти на 10.00 год 30 січня 2018 року, про що повідомити осіб, інтересів яких стосується касаційна скарга.
Засудженого ОСОБА_1, який утримується у Київському слідчому ізоляторі, доставити під вартою у судове засідання Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ на 10.00 год 30 січня 2018 року для участі у розгляді кримінального провадження судом касаційної інстанції.
Виконання ухвали в частині конвоювання засудженого ОСОБА_1 покласти на начальника Північного територіального управління Національної гвардії України та Департамент організаційного забезпечення діяльності служб Державної кримінально-виконавчої служби України Міністерства юстиції України.
Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.
С у д д і :
Н.Д. Квасневська
Є.Б. Пузиревський
Л.В. Шибко