Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
09 листопада 2017 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у кримінальних справах
Вищого спеціалізованого суду України
з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
головуючого Сахна Р. І.,
суддів: Крещенка А. М., Квасневської Н. Д.,
розглянувши в судовому засіданні касаційну скаргу захисника засудженого
ОСОБА_1 - Білоконь А. В. на вирок Олександрівського міськрайонного суду Кіровоградської області від 10 липня 2015 року та ухвалу Апеляційного суду Кіровоградської області від 18 жовтня 2016 року,
в с т а н о в и л а:
За вироком Олександрівського міськрайонного суду Кіровоградської області від 10 липня 2015 року, ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 засуджено до покарання у виді позбавлення волі:
за ч. 2 ст. 185 КК - на строк 2 років, за ч. 3 ст. 185 - на строк 3 роки, за ч. 3 ст. 297 КК - на строк 4 роки. На підставі ст. 70 КК за сукупністю злочинів шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим ОСОБА_1 визначено остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки.
Ухвалю Апеляційного суду Кіровоградської області від 18 жовтня 2016 року вирок місцевого суду щодо ОСОБА_1 змінено. Постановлено відповідно до ч. 5 ст. 72 КК, зарахувати ОСОБА_1 в строк покарання термін попереднього ув'язнення з розрахунку один день попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі тобто з 07 лютого 2015 року до 18 жовтня 2016 року. В решті вирок місцевого суду залишено без змін.
У касаційній скарзі, захисник Білоконь А. В. посилаючись на істотні порушення вимог кримінального процесуального закону та невідповідність призначеного покарання тяжкості кримінального правопорушення та особі засудженого, просить вирок місцевого суду змінити призначити
ОСОБА_1 більш м'яке покарання із застосуванням ст. 69 КК.
Заслухавши доповідь судді, перевіривши касаційну скаргу на відповідність вимогам ст. 427 КПК, колегія суддів касаційної інстанції дійшла висновку, що скаргу необхідно повернути особі, яка її подала, з огляду на таке.
20 грудня 2016 року ухвалою колегії суддів судової палати у кримінальних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ касаційну скаргу захисника
Білоконь А. В. через її невідповідність вимогам ст. 427 КПК було залишено без руху і надано строк для усунення зазначених в ухвалі недоліків. Також захиснику було роз'яснено, що в разі не усунення недоліків касаційної скарги, залишеної без руху, в установлений строк така скарга повертається особі, яка її подала.
Ухвалу касаційного суду було невідкладно надіслано на адресу вказану на касаційній скарзі і отримано захисником 03 січня 2017 року (згідно рекомендованого повідомлення про вручення поштового відправлення).
Проте Білоконь А. В. не усунула недоліки касаційної скарги в установлений строк. Нової касаційної скарги на адресу Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ не надходило.
Враховуючи викладене та керуючись п. 1 ч. 3 ст. 429 КПК, п. 6 розділу XIІ Прикінцеві та перехідні положення Закону України Про судоустрій і статус суддів (1402-19) , колегія суддів
у х в а л и л а :
Касаційну скаргу захисника Білоконь АльониВолодимирівни з усіма доданими до неї матеріалами повернути останній.
Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення й оскарженню не підлягає.
Судді:
Р. І. Сахно
А. М. Крещенко
Н. Д. Квасневська