Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
Ухвала
Іменем України
Колегія суддів судової палати у кримінальних справах
Вищого спеціалізованого суду України
з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
головуючого Суржка А.В.,
суддів: Лагнюка М.М., Орлянської В.І.,
при секретарі судового засідання Бражнику М.В.,
за участю прокурора Вергізової Л.А.,
розглянула в судовому засіданні в м. Києві 02 листопада 2017 року матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12016230040000352 за касаційною скаргою прокурора, який брав участь у кримінальному провадженні в суді апеляційної інстанції на вирок Апеляційного суду Херсонської області від 18 серпня 2016 року щодо ОСОБА_1.
Вироком Херсонського міського суду Херсонської області від 29 квітня 2016 року
ОСОБА_1,
ІНФОРМАЦІЯ_1, громадянина України, уродженця м. Херсона, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1, в силу ст. 89 КК України раніше не судимого,
засуджено за ч. 2 ст. 185 КК України на 3 роки позбавлення волі.
На підставі ст. 75 КК України ОСОБА_1 звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням, з іспитовим строком тривалістю 2 роки, з покладенням обов'язків, передбачених пунктами 2-4 ч. 1 ст. 76 КК України.
Заявлені цивільні позови залишено без розгляду.
Вирішено питання процесуальних витрат у провадженні.
Вироком Апеляційного суду Херсонської області від 18 серпня 2016 року вирок суду першої інстанції в частині призначеного покарання скасовано. Ухвалено вважати ОСОБА_1 засудженим за ч. 2 ст. 185 КК України до покарання у виді позбавлення волі на строк 2 роки і на підставі ст. 70 ч.4 КК України до 2 років позбавлення волі у кримінально-виконавчій установі. На підставі ст. 72 КК України вирок Білозерського районного суду Херсонської області від 22 квітня 2016 року, за яким ОСОБА_1 засуджений за ч. 2 ст. 186 КК України до 4 років позбавлення волі і звільнений від відбування покарання в силу ст. 75 КК України, з іспитовим строком 1 рік 6 місяців відповідно до ст. 72 КК України, виконувати самостійно.
На вирок Апеляційного суду Херсонської області від 18 серпня 2016 року щодо ОСОБА_1 прокурором, який брав участь у кримінальному провадженні в суді апеляційної інстанції, було подано касаційну скаргу.
До початку касаційного розгляду прокурор, який подав касаційну скаргу, відмовився від неї.
Заслухавши доповідача, думку прокурора, який вважав, що касаційне провадження за касаційною скаргою прокурора, який брав участь у кримінальному провадженні в суді апеляційної інстанції слід закрити, колегія суддів вважає, що касаційне провадження підлягає закриттю.
Відповідно до ст. 432 КПК України відмова від касаційної скарги, зміна і доповнення касаційної скарги під час касаційного провадження здійснюється згідно з положеннями статті 403 КПК України.
За змістом ч. 2 ст. 403 КПК України, якщо вирок або ухвала суду першої інстанції не були оскаржені іншими особами або якщо немає заперечень інших осіб, які подали касаційну скаргу, проти закриття провадження у зв'язку з відмовою від касаційної скарги, суд касаційної інстанції своєю ухвалою закриває касаційне провадження.
Виходячи з наведеного, колегія суддів вважає, що касаційне провадження відкрите за касаційною скаргою прокурора, який брав участь у кримінальному провадженні в суді апеляційної інстанції підлягає закриттю.
Керуючись статтями 403, 432 КПК України, колегія суддів,
у х в а л и л а:
Закрити касаційне провадження за касаційною скаргою прокурора, який брав участь у кримінальному провадженні в суді апеляційної інстанції на вирок Апеляційного суду Херсонської області від 18 серпня 2016 року щодо ОСОБА_1.
Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.
Судді:
А.В. Суржок
В.І. Орлянська
М.М. Лагнюк