Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
Ухвала
Іменем України
31 жовтня 2017 року м. Київ
Вищий спеціалізований суд України
з розгляду цивільних і кримінальних справ
у складі колегії:
головуючого Вільгушинського М. Й.,
суддів: Крижановського В. Я., Мороза М. А.,
розглянувши в судовому засіданні касаційну скаргу захисника Марфіна В. В. на вирок Апеляційного суду міста Києва від 04 жовтня 2017 року щодо ОСОБА_2,
в с т а н о в и в:
За вироком Апеляційного суду міста Києва від 04 жовтня 2017 року ОСОБА_2 засуджено за ч. 2 ст. 15 і ч. 2 ст. 185 КК України до покарання у виді позбавлення волі строком на 2 роки.
На підставі ст. 71 КК України, з урахуванням ч. 3 ст. 72 КК України, за сукупністю вироків ОСОБА_2 визначено остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк 2 роки, яке призначене за цим вироком, та штрафу у розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, яке призначене за вироком Шевченківського районного суду м. Києва від 18 вересня 2014 року. Зазначені покарання ухвалено виконувати самостійно.
У касаційній скарзі захисник Марфін В. В. посилається на незаконність вищевказаного вироку суду апеляційної інстанції у частині призначеного ОСОБА_2 покарання, порушує питання про скасування оскаржуваного судового рішення та ухвалення судом касаційної інстанції нового вироку.
Проте, касаційна скарга не може бути прийнята до розгляду, оскільки не відповідає вимогам ст. 427 КПК України.
Так, на порушення п. 5 ч. 2 ст. 427 КПК України, вимоги касаційної скарги захисника Марфіна В. В. викладені без урахування положень ст. 436 КПК України, якою передбачені повноваження суду касаційної інстанції за наслідками розгляду касаційної скарги.
Також відповідно до ч. 3 ст. 427 КПК України у касаційній скарзі слід зазначити чи бажає особа, яка подала касаційну скаргу, брати участь у касаційному розгляді, чого захисник не зробив.
Враховуючи наведене та керуючись ч. 1 ст. 429 КПК України,
п о с т а н о в и в:
Касаційну скаргу захисника Марфіна В. В. на вирок Апеляційного суду міста Києва від 04 жовтня 2017 року щодо ОСОБА_2 залишити без руху та надати для усунення вказаних недоліків п'ятнадцятиденний строк із дня отримання копії ухвали.
У разі невиконання вимог касаційна скарга буде повернута особі, яка її подала.
Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та оскарженню не підлягає.
Судді:
М. Й. Вільгушинський
В. Я. Крижановський
М. А. Мороз