Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
Ухвала
30 жовтня 2017 року м . Київ
Колегія суддів судової палати у кримінальних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
головуючого
Наставного В.В.,
суддів
Вільгушинського М.Й., Крижановського В.Я.,
розглянувши касаційну скаргу прокурора, яка брала участь у розгляді кримінального провадження судом першої інстанції, - Гур’яновоїН.М. на ухвалу Апеляційного суду Харківської області від 18 липня 2017 року щодо ОСОБА_5,
в с т а н о в и л а :
вироком Орджонікідзевського районного суду м. Харкова від 28 квітня 2017 року, залишеним без зміни ухвалою Апеляційного суду Харківської області від 18 липня 2017 року, ОСОБА_5 засуджено за ст. 187 ч. 2 КК України до покарання у виді позбавлення волі на строк 7 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.
У касаційній скарзі прокурор порушує питання про перевірку зазначеної ухвали апеляційного суду в касаційному порядку.
Проте, касаційну скаргу подано без додержання вимог, передбачених ст. 427 КПК України, а тому колегія суддів дійшла висновку про необхідність залишення її без руху на підставі ст. 429 ч. 1 КПК України.
Так, в порушення вимог ст. 427 ч. 6 КПК України до касаційної скарги не додано копії додатків до неї (вирок та ухвала) в кількості, необхідній для надіслання сторонам кримінального провадження і учасникам судового провадження.
Вказаний недолік касаційної скарги прокурора перешкоджає вирішенню питання про відкриття касаційного провадження.
Керуючись ст. 429 ч. 1 КПК України, п. 6 Розділу ХІІ "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про судоустрій і статус суддів" від 02 червня 2016 року № 1402-VІІІ (1402-19) , колегія суддів
у х в а л и л а :
залишити касаційну прокурора, яка брала участь у розгляді кримінального провадження судом першої інстанції, - Гур’янової Н.М. без руху.
Встановити прокурору Гур'яновій Наталії Миколаївні п'ятнадцятиденний строк для усунення зазначених недоліків з дня отримання копії ухвали.
Ухвала суду касаційної інстанції набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.
Судді:
В.В.Наставний
М.Й.Вільгушинський
В.Я.Крижановський