Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
Ухвала
Іменем України
27 вересня 2017 року м. Київ
Колегія суддів Судової палати у кримінальних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду
цивільних і кримінальних справ у складі:
головуючого - судді Солодкова А.А.,
суддів: Широян Т.А., Лагнюка М.М.,
за участю прокурора Опанасюка О.В.,
при секретарі Гапоні В.О.,
розглянувши кримінальне провадження за касаційною скаргою засудженого ОСОБА_1 на вирок Луцького міськрайонного суду Волинської області від 16 червня 2016 року та ухвалу Апеляційного суду Волинської області від 10 жовтня 2016 року,
в с т а н о в и л а :
Вироком Луцького міськрайонного суду Волинської області від 16 червня 2016 року
ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця с. Олександрівка Олександрійськогорайону Кіровоградської області, жителя м. Києва, одруженого, такого, що має на утриманні двох малолітніх дітей, не працюючого, раніше не судимого,
засуджено:
- за ч. 2 ст. 289 КК до покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років з конфіскацією всього майна.
Ухвалою Апеляційного суду Волинської області від 10 жовтня 2016 року вирок місцевого суду залишено без зміни.
Як встановив суд, ОСОБА_1 22 травня 2015 року близько 16 години 30 хвилин, перебуваючи на подвір'ї будинку № 22 на вул. Богачука м. Луцьку, умисно, з корисливих мотивів, шляхом обману
незаконно заволодів транспортним засобом потерпілого ОСОБА_2, а саме: мотоциклом марки "Кавасакі", вартість якого становила 101 969, 98 грн.
Крім того, ОСОБА_1 28 жовтня 2015 року близько 13 години неподалік будинку № 3 на вул. Воровського у м. Луцьку умисно, з корисливих мотивів, шляхом обману заволодів транспортним засобом, а саме: квадро циклом "Ямаха" потерпілого ОСОБА_3, вартість якого становила 191 662, 69 грн.
У касаційній скарзі засуджений, посилаючись на порушення кримінального процесуального закону, просив скасувати як вирок, так і ухвалу апеляційного суду та призначити новий розгляд у суді першої інстанції.
Проте, до початку розгляду кримінального провадження до касаційного суду надійшла заява ОСОБА_1 у якій засуджений відмовився від своєї касаційної скарги (ВХ №17971/0/5-17 від 19.09.2017).
Заслухавши доповідь судді, думку прокурора про необхідність закриття кримінального провадження, перевіривши матеріали кримінального провадження, колегія суддів дійшла висновку про необхідність закриття касаційного провадження у зв'язку із відмовою засудженого ОСОБА_1 від своєї касаційної скарги та відсутністю касаційних скарг від інших осіб, які мають право на касаційне оскарження.
Керуючись ст.ст. 432, 403 КПК України, колегія суддів:
ухвалила:
Закрити касаційне провадження за касаційною скаргою засудженого ОСОБА_1 на вирок Луцького міськрайонного суду Волинської області від 16 червня 2016 року та ухвалу Апеляційного суду Волинської області від 10 жовтня 2016 року.
Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та оскарженню не підлягає.
судді:
А.А. Солодков
М.М. Лагнюк
Т.А. Широян