Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
Ухвала
Іменем України
19 вересня 2017 року м. Київ
Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних
і кримінальних справ у складі колегії:
головуючог о
Єлфімова О.В.,
суддів: при секретарі
Пузиревського Є.Б., Крещенка А.М., Холявчуку А.А.,
розглянувши у судовому засіданні касаційну скаргу прокурора, який брав участь у розгляді кримінального провадження в суді апеляційної інстанції, на ухвалу Апеляційного суду Херсонської області від 10 січня 2016 року у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12015230190001872, за обвинуваченням
ОСОБА_5,
ІНФОРМАЦІЯ_1,
громадянки України, уродженки м. Херсон,
який мешкає у АДРЕСА_1,
такого, що не має судимості,
у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК,
за участю прокурора Матюшевої О.В.,
в с т а н о в и л а:
Вироком Каховського міськрайонного суду Херсонської області, залишеним без зміни ухвалою суду апеляційної інстанції, ОСОБА_5 засуджено за ч. 2 ст. 307 КК із застосуванням ст. 69 КК до покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки без конфіскації майна.
ОСОБА_5 визнано невинним за епізодами від 17 вересня 2015 року та виправдано за недоведеністю вчинення ним вказаних кримінальних правопорушень.
На вказані судові рішення прокурором, який брав участь у розгляді кримінального провадження в суді апеляційної інстанції, було подано касаційну скаргу.
До початку касаційного розгляду заступник прокурора Херсонської області відмовився від поданої прокурором касаційної скарги і просив закрити касаційне провадження.
Заслухавши доповідача, думку прокурора, яка вважала, що касаційне провадження за касаційною скаргою прокурора необхідно закрити, колегія суддів вважає, що касаційне провадження підлягає закриттю.
Відповідно до ст. 432 КПК відмова від касаційної скарги, зміна і доповнення касаційної скарги під час касаційного провадження здійснюється згідно з положеннями статті 403 КПК.
За змістом ч. 2 ст. 403 КПК, якщо вирок або ухвала суду першої інстанції не були оскаржені іншими особами або якщо немає заперечень інших осіб, які подали касаційну скаргу, проти закриття провадження у зв'язку з відмовою від касаційної скарги, суд касаційної інстанції своєю ухвалою закриває касаційне провадження.
Виходячи з наведеного, колегія суддів вважає, що касаційне провадження відкрите за касаційною скаргою прокурора, який брав участь у розгляді кримінального провадження в суді апеляційної інстанції, підлягає закриттю.
Керуючись статтями 403, 432 КПК, колегія суддів,
у х в а л и л а:
Закрити касаційне провадження за касаційною скаргою прокурора, який брав участь у розгляді кримінального провадження в суді апеляційної інстанції, на ухвалу Апеляційного суду Херсонської області від 10 січня 2016 року щодо ОСОБА_5.
Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.
С у д д і:
О.В. Єлфімов
Є.Б. Пузиревський
Крещенко А.М.