Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
13 вересня 2017 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у кримінальних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
головуючого Широян Т.А.,
суддів Зубара В.В., Романець Л.А.,
при секретарі Холявчуку А.А.,
за участю прокурора Вергізової Л.А.,
розглянула в судовому засіданні кримінальне провадження за касаційною скаргою прокурора, який брав участь у кримінальному провадженні в суді апеляційної інстанції, на ухвалу Апеляційного суду Донецької області від 15 серпня 2016 року.
Ухвалою Олександрівського районного суду Донецької області від 4 лютого 2016 року
ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, громадянина України, уродженця м. БілозерськеДобропільського району Донецької області, який проживає за адресою: АДРЕСА_1, раніше не судимого, який обвинувачувався у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 121 КК України
застосовано примусові заходи медичного характеру - госпіталізація до психіатричного закладу із звичайним наглядом з вирішенням соціальних питань.
Як встановив суд, ОСОБА_1 21 березня 2015 року, приблизно о 23.30 год.,знаходячись в стані алкогольного сп`яніння на АДРЕСА_2, з метою подальшого з`ясування відносин зі своїм знайомим ОСОБА_2 наніс останньому три удари обухом топора по голові, спричинивши йому тяжкі тілесніушкодження.
Ухвалою Апеляційного суду Донецької області від 15 серпня 2016 року ухвалу суду щодо ОСОБА_1 змінено. Виключено з її мотивувальної частини - посилання про "умисне вчинення ОСОБА_1 кримінального правопорушення", з резолютивної частини - рішення про звільнення ОСОБА_1 від кримінальної відповідальності.
Захисник Кадієвський О.С. в попередньому судовому засіданні заявив клопотання про розгляд справи у касаційному порядку за його присутності в режимі відеоконференцзв'язку.
Вказане клопотання було задоволено.
Проте, як встановлено в судовому засіданні, у зв'язку з технічною неможливістю (відсутній відеозв'язок між ВССУ та Краматорським міським судом Донецької області) забезпечити відеоконференцзв`язок, колегія суддів вважає за необхідне відкласти провадження на іншу дату з повідомленням усіх осіб, інтересів яких стосується касаційна скарга, а також з проведенням наступних судових засідань в режимі відеоконференцзв'язку між ВССУ та Краматорським міським судом Донецької області з обов'язковою участю захисника, який представляє інтереси ОСОБА_1
Учасники судового розгляду проти відкладення розгляду провадження на іншу дату не заперечують.
На підставі наведеного, керуючись статями ч. 4 ст. 430, ч. 4 ст. 434 КПК України, колегія суддів,
у х в а л и л а:
Розгляд кримінального провадження щодо ОСОБА_1 у касаційній інстанції перенести на 10.00 год. 01 листопада 2017 року з повідомленням осіб, інтересів яких стосується касаційна скарга, з обов'язковою участю захисника, явка якого в даному кримінальному провадженні є обов'язковою.
Краматорському міському суду Донецької області вирішити питання щодо забезпечення проведення дистанційного судового провадження з Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ за участю захисника Кадієвського О.С., із виконанням вимог ч. ч. 4, 6 ст. 336 КПК України.
Судді:
Т.А. Широян
В.В. Зубар
Л.А. Романець