Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
Вищий спеціалізований суд України
з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі суддів:
Мороза М. А., Вільгушинського М. Й., Крижановського В. Я.,
розглянувши у судовому засіданні 04 вересня 2017 року у м. Києві касаційну скаргу захисників Кучерука М.В. в інтересах ОСОБА_5 та ОСОБА_6 в інтересах ОСОБА_7 на ухвалу Апеляційного суду міста Києва від 31 травня 2017 року,
в с т а н о в и в:
Вироком Подільського районного суду м. Києва від 18 січня 2017 року ОСОБА_5 та ОСОБА_7 визнано невинуватими у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 289 КК України.
Ухвалою Апеляційного суду Харківської області від 01 березня 2017 року вирок щодо ОСОБА_5 та ОСОБА_7 скасовано з призначенням нового розгляду у суді першої інстанції.
У касаційній скарзі порушується питання про перевірку ухвали в касаційному порядку.
Перевіривши касаційну скаргу та долучені копії судових рішень, суд касаційної інстанції вважає, що у відкритті касаційного провадження слід відмовити з наступних підстав.
Відповідно до вимог ч. 2 ст. 424 КПК України в касаційному порядку можуть бути оскаржені ухвали суду апеляційної інстанції, якщо вони перешкоджають подальшому кримінальному провадженню, крім випадків, передбачених цим кодексом.
Оскільки ухвала про скасування вироку та призначення нового розгляду у суді першої інстанції не перешкоджає подальшому кримінальному провадженню, й оскарження таких ухвал у касаційному порядку діючим кримінальним процесуальним кодексом не передбачено, вона не може бути предметом касаційного оскарження.
Отже, касаційна скарга подана на судове рішення, яке не підлягає оскарженню в касаційному порядку.
Враховуючи викладене та керуючись п. 1 ч. 2 ст. 428 КПК України,
у х в а л и в:
Відмовити у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою захисників Кучерука М.В. в інтересах ОСОБА_5 та ОСОБА_6 в інтересах ОСОБА_7 на ухвалу Апеляційного суду міста Києва від 31 травня 2017 року.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
М. А. Мороз
М.Й. Вільгушинський
В. Я. Крижановський