Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
Ухвала
28 серпня 2017 року м . Київ
Колегія суддів судової палати у кримінальних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
головуючого
Наставного В.В.,
суддів
Крижановського В.Я., Мороза М.А.,
розглянувши касаційну скаргу прокурора, яка брала участь у розгляді кримінального провадження судом апеляційної інстанції, - ОСОБА_4 на ухвалу Апеляційного суду Луганської області від 14 липня 2017 року щодо ОСОБА_5,
в с т а н о в и л а :
вироком Кремінського районного суду Луганської області від 24 березня 2017 року ОСОБА_5 засуджено за ст. 122 ч. 1 КК України до покарання у виді позбавлення волі на строк 1 рік. На підставі статей 75, 76 КК України ОСОБА_5 звільнено від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 1 рік і на неї покладено відповідні обов'язки.
Ухвалою Апеляційного суду Луганської області від 14 липня 2017 року вказаний вирок щодо ОСОБА_5 змінено та виключено з його мотивувальної частини посилання на показання свідка ОСОБА_6 як доказ на підтвердження встановлених судом обставин.
У касаційній скарзі прокурор порушує питання про перевірку вказаної ухвали апеляційного суду в касаційному порядку.
Проте, касаційну скаргу подано без додержання вимог, передбачених ст. 427 КПК України, а тому колегія суддів дійшла висновку про необхідність залишення її без руху на підставі ст. 429 ч. 1 КПК України.Так, в порушення вимог ст. 427 ч. 6 КПК України до касаційної скарги не додано копій додатків до неї в кількості, необхідній для надіслання сторонам кримінального провадження і учасникам судового провадження.
Крім того, в порушення ст. 427 ч. 5 КПК України до касаційноїскарги не додано копії ухвали апеляційного суду від 21 липня 2017 року, якою, як зазначає прокурор, було виправлено описку та зазначено правильною дату постановлення ухвали оскаржуваної ухвали апеляційного суду замість 14 червня 2017 року - 14 липня 2017 року.
Вказані недоліки касаційної скарги прокурора перешкоджають вирішенню питання про відкриття касаційного провадження.
Керуючись ст. 429 ч. 1 КПК України, п. 6 Розділу ХІІ "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про судоустрій і статус суддів" від 02 червня 2016 року № 1402-VІІІ (1402-19) , колегія суддів
у х в а л и л а :
залишити касаційну скаргу прокурора, яка брала участь у розгляді кримінального провадження судом апеляційної інстанції, - ОСОБА_4 без руху.
Встановити прокурору Черненко Світлані Сергіївні п'ятнадцятиденний строк для усунення зазначених недоліків з дня отримання копії ухвали.
Ухвала суду касаційної інстанції набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.
Судді:
В.В.Наставний
В.Я.Крижановський
М.А.Мороз