Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
7 серпня 2017 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у кримінальних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних
і кримінальних справ у складі:
головуючого Франтовської Т.І.,
суддів Дембовського С.Г., Кравченка С.І.,
розглянувши касаційну скаргу засудженого ОСОБА_1 на ухвалу Апеляційного суду Дніпропетровської області від 12 травня 2017 року,
в с т а н о в и л а:
Вироком Залізничного районного суду м. Львова від 10 лютого 2017 року ОСОБА_1 засуджено за ч. 4 ст. 358 КК України до 2 місяців арешту. Відповідно до ч. 4 ст. 70 КК України за сукупністю злочинів, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, призначених за даним вироком та вироком Галицького районного суду міста Львова від 08 липня 2016 року, ОСОБА_1 призначено 3 роки позбавлення волі, зарахувавши ОСОБА_1 покарання відбуте ним частково за вироком Галицького районного суду м. Львова від 08 липня 2016 року. Відповідно до ч. 5 ст. 72 КК України зараховано ОСОБА_1 строк попереднього ув'язнення з 29 липня 2016 року по 10 лютого 2017 року з розрахунку один день попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі.
Ухвалою Апеляційного суду Львівської області від 03 липня 2017 року апеляційну скаргу на вирок Залізничного районного суду м. Львова від 10 лютого 2017 року повернено засудженому.
Непогоджуючись з рішенням апеляційного суду ОСОБА_1 звернувся до суду з касаційною скаргою в якій порушує питання його перегляду.
Перевіривши доводи касаційної скарги та надані до неї копії судових рішень, колегія суддів дійшла висновку, що ОСОБА_1 необхідно відмовити у відкритті касаційного провадження з наступних підстав.
Відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 428 КПК України суд касаційної інстанції постановляє ухвалу про відмову у відкритті касаційного провадження, якщо з касаційної скарги, наданих до неї судових рішень та інших документів вбачається, що підстав для задоволення скарги немає.
Відповідно п. 1 ч. 2 ст. 395 КПК України апеляційна скарга на вирок або ухвалу про застосування чи відмову у застосуванні примусових заходів медичного або виховного характеру може бути подана протягом тридцяти днів з дня їх проголошення.
Зі змісту касаційної скарги та копії оскаржуваного судового рішення вбачається, що вирок Залізничного районного суду м. Львова ухвалено 10 лютого 2017 року, копію якого ОСОБА_1 отримав 06 березня 2017 року, що підтверджується розпискою засудженого. Апеляційна скарга підписана засудженим 16 червня 2017 року, тобто з пропуском тридцяти денного строку на апеляційне оскарження.
З урахуванням вищенаведеного, колегія суддів суду касаційної інстанції погоджується з висновком апеляційного суду про необхідність повернення апеляційної скарги ОСОБА_1, оскільки її було подано з пропуском строку на апеляційне оскарження, а питання про поновлення цього строку засуджений не порушував.
З огляду на наведене, підстави для відкриття касаційного провадження за касаційною скаргою ОСОБА_1 відсутні.
Враховуючи викладене та керуючись п. 2 ч. 2 ст. 428 КПК України, колегія суддів
у х в а л и л а:
Відмовити ОСОБА_1 у відкритті касаційного провадження за його касаційною скаргою на ухвалу Апеляційного суду Львівської області від 3 липня 2017 року.
Ухвала оскарженню не підлягає.
С у д д і:
Т.І. Франтовська
С.Г. Дембовський
С.І. Кравченко