Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
Ухвала
Іменем України
17 липня 2017 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у кримінальних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
головуючого Романець Л.А.,
суддів Зубара В.В., Матієк Т.В.,
розглянувши касаційну скаргу засудженого ОСОБА_1 на ухвалу Апеляційного суду Львівської області від 11 квітня 2017 року щодо нього,
встановила:
Вироком Сихівського районного суду м. Львова від 17 жовтня 2016 року, ОСОБА_1, визнано винуватим у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст. 15, ч.1 ст. 115, ч.2 ст. 263 КК України та призначено покарання: за ч.2. ст. 15, ч.1 ст. 115 КК України у виді позбавлення волі на строк 8 років; за ч.2 ст. 263 КК України у виді позбавлення волі на строк 2 роки.
На підставі ч.4 ст. 70 КК України, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, за сукупністю злочинів, остаточно визначено ОСОБА_1 покарання у виді позбавлення волі на строк 8 років.
На підставі ч.5 ст. 72 КК України зараховано ОСОБА_1 у строк відбування покарання строк попереднього ув'язнення з 12 жовтня 2012 року по 17 жовтня 2016 року, з розрахунку один день попереднього ув'язнення за 2 дні позбавлення волі.
Ухвалою Апеляційного суду Львівської області від 11 квітня 2017 року, вирок Сихівського районного суду м. Львова від 17 жовтня 2016 року щодо ОСОБА_1 скасовано та призначено новий розгляд у суді першої інстанції. Крім того, скасовано ухвалу Сихівського районного суду м. Львова від 16 грудня 2016 року про відмову у задоволенні заяви засудженого про роз'яснення вироку суду.
У касаційній скарзі засуджений порушує питання про перегляд ухвали апеляційного суду у касаційному порядку, просить її скасувати, та призначити новий розгляд у суді апеляційної інстанції.
Перевіривши касаційну скаргу, колегія суддів вважає, що у відкритті касаційного провадження слід відмовити з таких підстав.
Відповідно до вимог п. 1 ч. 2 ст. 428 КПК України, суд касаційної інстанції постановляє ухвалу про відмову у відкритті касаційного провадження, якщо касаційна скарга подана на судове рішення, яке не підлягає оскарженню в касаційному порядку.
Згідно з положеннями ч.2 ст. 424 КПК України ухвали суду першої інстанції після їх перегляду в апеляційному порядку, а також ухвали суду апеляційної інстанції можуть бути оскаржені в касаційному порядку, якщо вони перешкоджають подальшому кримінальному провадженню, крім випадків, передбачених цим Кодексом.
Зважаючи на те, що згідно ч.2 ст. 424 КПК України ухвала Апеляційного суду Львівської області від 11 квітня 2017 року, не перешкоджає подальшому кримінальному провадженню, тому вона не підлягає оскарженню в касаційному порядку.
Враховуючи викладене та керуючись ч.2 ст. 424, ч.2 ст. 428 КПК України, колегія суддів,
ухвалила:
Відмовити у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою засудженого ОСОБА_1 на ухвалу Апеляційного суду Львівської області від 11 квітня 2017 року.
Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та оскарженню не підлягає.
Судді:
В.В. Зубар
Л.А. Романець
Т.В. Матієк