Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
Ухвала
Іменем України
14 липня 2017 року м. Київ
Вищий спеціалізований суд України
з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі колегії:
суддів
Єленіної Ж.М., Британчука В.В., Григор ' євої І.В.,
розглянувши касаційну скаргу захисника Хахіної Євгенії Валентинівни в інтересах обвинуваченого ОСОБА_4 на ухвалу Апеляційного суду Київської області від 05 квітня 2017 року,
в с т а н о в и в:
У касаційній скарзі порушується питання про перегляд указаного судового рішення в касаційному порядку.
Як убачається з матеріалів провадження за скаргою, вироком Кагарлицького районного суду Київської області від 12 грудня 2016 року ОСОБА_4 визнано невинуватим у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 121, ч. 1 ст. 366 КК та виправдано за відсутністю події кримінального правопорушення.
Апеляційний суд Київської області ухвалою від 05 квітня 2017 року скасував указаний вирок і призначив новий розгляд у суді першої інстанції.
Перевіривши доводи касаційної скарги та додані до неї копії судових рішень, суд касаційної інстанції дійшов висновку, що у відкритті касаційного провадження слід відмовити на таких підставах.
Положеннями ст. 424 КПК визначено перелік судових рішень, які можуть бути предметом розгляду суду касаційної інстанції. Зокрема, у касаційному порядку оскаржуються судові рішення, які перешкоджають подальшому кримінальному провадженню, крім випадків, передбачених цим Кодексом.
Оскільки ухвала апеляційного суду від 05 квітня 2017 року не перешкоджає подальшому кримінальному провадженню та її оскарження відповідно до положень КПК (4651-17) в касаційному порядку не передбачено, вона не може бути перевірена судом касаційної інстанції.
Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 428 КПК, суд касаційної інстанції постановляє ухвалу про відмову у відкритті касаційного провадження, якщо касаційна скарга подана на судове рішення, яке не підлягає оскарженню в касаційному порядку.
Враховуючи наведене та керуючись ч. 2 ст. 428 КПК, п. 6 Розділу ХІІ "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про судоустрій і статус суддів" (1402-19) , суд
п о с т а н о в и в:
У відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою захисника Хахіної Є.В. в інтересах обвинуваченого ОСОБА_4 на ухвалу Апеляційного суду Київської області від 05 квітня 2017 року відмовити.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
Ж.М. Єленіна
В.В. Британчук
І.В. Григор ' єва