Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
Ухвала
Іменем України
14 липня 2017 року м. Київ
Суддя судової палати у кримінальних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Єленіна Ж.М., розглянувши касаційну скаргу доповненнями захисника Павлик Н.Ю. в інтересах засуджених ОСОБА_3 та ОСОБА_4 на вирок Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області від 08 лютого 2016 року та ухвалу Апеляційного суду Хмельницької області від 25 травня 2016 року щодо ОСОБА_3 та ОСОБА_4,
в с т а н о в и л а:
Вироком Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області від 08 лютого 2016 року, залишеним без зміни ухвалою Апеляційного суду Хмельницької області від 25 травня 2016 року, ОСОБА_4 засуджено за сукупністю злочинів, передбачених ч. 2 ст. 186; ч. 1 ст. 187 КК України, до остаточного покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки 1 місяць.
Ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ (далі - ВССУ) від 19 червня 2017 року закінчено підготовку та призначено касаційний розгляд матеріалів кримінального провадження щодо ОСОБА_3 та ОСОБА_4 на 10.00 год. 03 жовтня 2017 року.
13 липня 2017 року на адресу суду надійшло письмове клопотання засудженого ОСОБА_4, котрий тримається під вартою, про забезпечення його участі у касаційному розгляді, яке згідно з ч. 4 ст. 430 КПК України є обов'язковим для суду.
Враховуючи викладене, керуючись ст. 430 КПК України, суддя
п о с т а н о в и л а:
Запропонувати засудженому ОСОБА_4, котрий відбуває покарання у Шепетівській виправній колонії (№ 98), узяти участь у режимі відеоконференцзв'язку у касаційному розгляді, призначеному на 10.00 год. 03 жовтня 2017 року, та у разі згоди засудженого забезпечити таку участь.
У разі заперечення засудженого проти дистанційної участі етапувати ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1, з Шепетівської виправної колонії (№ 98) до Київського слідчого ізолятора, зарахувавши його за Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ, та доставити його під вартою у судове засідання на 10.00 год. 03 жовтня 2017 року для участі в касаційному розгляді.
Виконання ухвали в частині забезпечення та організації відеоконференцзв'язку покласти на начальника Шепетівської виправної колонії (№ 98), а в частині етапування, конвоювання та доставки засудженого до суду - на начальників вищевказаної колонії та Київського слідчого ізолятора, начальника Головного управління - Командувача Національної гвардії України та на Департамент організаційного забезпечення діяльності служб кримінально-виконавчої служби Міністерства юстиції України.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Ж.М. Єленіна