Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
Ухвала
Іменем України
14 липня 2017 року м. Київ
Вищий спеціалізований суд України з розгляду
цивільних і кримінальних справ у складі:
головуючого
Дембовського С. Г.,
суддів
В Британчука В. В. і Матієк Т. В.,
розглянувши в судовому засіданні касаційну скаргу обвинуваченого ОСОБА_4 на ухвалу Апеляційного суду Запорізької області від 18 квітня 2017 року щодо нього,
в с т а н о в и в:
Зазначеною ухвалою відмовлено у задоволенні клопотання ОСОБА_4 про направлення кримінального провадження по обвинуваченню ОСОБА_4 та ОСОБА_5 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15 і ч. 4 ст. 190, ч. ч. 2, 3 ст. 358 КК України, ОСОБА_6 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15 і ч. 4 ст. 190, ч. ч. 2, 3 ст. 358, ч. 1 ст. 365 КК України з Бердянського міськрайонного суду Запорізької області на розгляд до Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя.
У касаційній скарзі обвинувачений, не погоджується з рішенням суду апеляційної інстанції, просить його скасувати, мотивуючи необґрунтованістю, незаконністю.
Відповідно до вимог ч. 2 ст. 424 КПК у касаційному порядку можуть бути оскаржені ухвали суду першої інстанції після їх перегляду в апеляційному порядку, а також ухвали суду апеляційної інстанції, якщо вони перешкоджають подальшому кримінальному провадженню, крім випадків, передбачених цим Кодексом.
Оскільки оскаржуване судове рішення не перешкоджає кримінальному провадженню, то воно не підлягає перевірці в касаційному порядку.
Згідно з п. 1 ч. 2 ст. 428 КПК суд касаційної інстанції постановляє ухвалу про відмову у відкритті касаційного провадження, якщо касаційна скарга подана на судове рішення, яке не підлягає оскарженню в касаційному порядку.
Ураховуючи викладене, колегія суддів дійшла висновку, що оскаржуване судове рішення не може бути предметом розгляду суду касаційної інстанції, а тому у відкритті касаційного провадження за вказаною скаргою слід відмовити.
Керуючись ч. 2 ст. 428 КПК України суд,
п о с т а н о в и в :
Відмовити у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою обвинуваченого ОСОБА_4 на ухвалу Апеляційного суду Запорізької області від 18 квітня 2017 року щодо нього.
Ухвала оскарженню не підлягає.
С у д д і:
С. Г. Дембовський
В. В. Британчук
Т. В. Матієк