Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
Ухвала
Іменем України
07 липня 2017 року м. Київ
Суддя судової палати у кримінальних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ СахноР. І., розглянувши клопотання засудженого ОСОБА_2,
в с т а н о в и в:
Вироком Придніпровського районного суду м. Черкаси від 08 серпня 2016 року ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1 року народження, уродженця та жителя м. Черкаси, (АДРЕСА_1), такого, що не має судимості, засуджено за ч. 2 ст. 121 КК до покарання у виді позбавлення волі на строк 7 років 6 місяців.
Ухвалою Апеляційного суду Черкаської області від 16 листопада 2016 року вирок місцевого суду щодо ОСОБА_2 залишено без змін..
До початку розгляду кримінального провадження на адресу суду касаційної інстанції з Менської виправної колонії надійшло клопотання засудженого ОСОБА_2 в якому він просить розгляд кримінального провадження щодо нього у касаційному порядку провести за його участі.
Розгляд кримінального провадження щодо ОСОБА_2 у суді касаційної інстанції призначено на 11 год. 10 жовтня 2017 року.
Враховуючи викладене та керуючись ч. 4 ст. 430 КПК, суддя
п о с т а н о в и в:
Клопотання засудженого ОСОБА_2 задовольнити.
Запропонувати засудженому взяти участь у касаційному розгляді справи дистанційно, тобто дати пояснення в режимі відеоконференції в порядку, передбаченому ст. 336 КПК, або перевести ОСОБА_2,
ІНФОРМАЦІЯ_3, з Менської виправної колонії до Київського слідчого ізолятора, і вважати його таким, що рахується за Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ.
У разі згоди засудженого ОСОБА_2 дати пояснення в режимі відеоконференції (яку надіслати на адресу ВССУ) забезпечення й організацію зв'язку в режимі відеоконференції покласти на начальника Менської виправної колонії.
У разі його відмови дати пояснення в режимі відеоконференції доставити під ватрою засудженого ОСОБА_2 у судове засідання Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ (вул. П. Орлика, 4а, м. Київ) 10 жовтня 2017 року на 11.00 год.
Забезпечення й організацію в частині переведення засудженого
ОСОБА_2 покласти на начальника Менської виправної колонії та начальника Київського слідчого ізолятора, а в частині його конвоювання - на Командувача Національної гвардії України та на Міністерство юстиції України.
Суддя
Р. І. Сахно