Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
Ухвала
Іменем України
07 липня 2017 року м. Київ
Суддя судової палати у кримінальних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Сахно Р.І., розглянувши кримінальне провадження щодо ОСОБА_2,
в с т а н о в и в:
За вироком Краматорського міського суду Донецької області від 08 лютого 2016 року
ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця с. Пушкіне Донецької області, мешканця АДРЕСА_1 такого, що не має судимості, засуджено за ч. 1 ст. 258-3 КК до покарання у виді позбавлення волі на строк 9 років з конфіскацією майна, яке є його власністю.
Ухвалою Апеляційного суду Донецької області від 01 червня 2016 року вирок місцевого суду щодо ОСОБА_2 залишено без змін.
Ці судові рішення захисники засудженого ОСОБА_2 - адвокати Корольова О. І. та Рябошапко А. М., оскаржили до касаційного суду.
До початку розгляду кримінального провадження на адресу суду касаційної інстанції з Дрогобицької виправної колонії надійшло клопотання засудженого ОСОБА_2 в якому він просив розгляд кримінального провадження щодо нього у касаційному порядку провести в режимі відеоконференції. Також надійшло клопотання від захисників засудженого адвокатів Корольової О. І. та РябошапкиА. М. в якому вони клопотали про розгляд кримінального провадження щодо ОСОБА_2 у касаційному порядку провести за їх участі в режимі відеоконференції з приміщення Краматорського міського суду Донецької області.
Вказані клопотання засудженого та його захисників були задоволені ухвалою судді доповідача від 15 травня 2017 року.
Розгляд кримінального провадження щодо ОСОБА_2 відкладено на 11 год. 05 вересня 2017 року.
Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 336 КПК у разі необхідності забезпечення оперативності судового провадження, судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження).
З огляду на викладене, керуючись статтями 336, 430 КПК, суддя
п о с т а н о в и в:
Касаційний розгляд кримінального провадження щодо ОСОБА_2 провести у режимі відеоконференції, в порядку передбаченому ст. 336 КПК.
Начальнику Дрогобицької виправної колонії забезпечити здійснення судового розгляду у режимі відеоконференції з Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ за участю засудженого ОСОБА_2 о 11 годині 05 вересня 2017 року з обов'язковим виконанням вимог, передбачених ч. 4 ст. 336 КПК.
Голові Краматорського міського суду Донецької області забезпечити здійснення судового розгляду у режимі відеоконференції з Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ за участі адвокатів Корольової О. І. та Рябошапки А. М. о 11 годині 05 вересня 2017 року з обов'язковим виконанням вимог, передбачених ч. 4 ст. 336 КПК.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Р. І. Сахно