Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
Ухвала
Іменем України
Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і
кримінальних справ у складі:
головуючого Дембовського С.Г.,
суддів Крижановського В. Я. і Мороза М. А.,
розглянувши в судовому засіданні 06 липня 2017 року в м. Києві заву захисника Шарої Є. М. про роз'яснення ухвали Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справа від 20 лютого 2017 року щодо ОСОБА_3,
в с т а н о в и в:
Апеляційний суду Житомирської області звернувся до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справа у порядку ст. 34 КПК України із поданням про визначення підсудності кримінального провадження щодо ОСОБА_3, обвинуваченого у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України.
Ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справа від 20 лютого 2017 року подання Апеляційного суду Житомирської області про визначення підсудності кримінального провадження № 22015060000000004 щодо ОСОБА_3, обвинуваченого у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України, залишено без задоволення.
У заяві захисник Шара Є. М. просить роз'яснити вказане рішення касаційного суду, оскільки воно є для неї незрозумілим.
Учасникам судового провадження було повідомлено про час та місце розгляду заяви, проте в судове засідання вони не з'явилися, що не перешкоджає її розгляду. Заперечень та клопотань про відкладення дати розгляду заяви не надійшло.
Заслухавши доповідача, колегія суддів дійшла наступного висновку.
Відповідно до ч. 1 ст. 380 КПК України, якщо судове рішення є незрозумілим, суд, який його ухвалив, за заявою учасника судового провадження чи органу виконання судового рішення ухвалою роз'яснює своє рішення, не змінюючи при цьому зміст. При цьому, виходячи зі змісту ч. 4 цієї ж статті, суд наділений повноваженнями щодо відмови у роз'ясненні судового рішення.
Як убачається з тексту ухвали касаційного суду, вона складена у відповідності до вимог ст. ст. 32, 34 КПК України з посиланням на норми діючого кримінального процесуального закону, викладена чіткими зрозумілими реченнями і не містить у собі труднощів для розуміння її точного змісту.
Ураховуючи викладене, колегія суддів приходить до висновку, що підстав для роз'яснення ухвали касаційного суду немає.
Керуючись ст. ст. 380, 441 КПК України суд,
п о с т а н о в и в:
Відмовити захиснику Шарі Є. М. у роз'ясненні ухвали Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справа від 20 лютого 2017 року щодо ОСОБА_3
Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення і оскарженню не підлягає.
С у д д і:
С. Г. Дембовський
В. Я. Крижановський
М. А. Мороз