Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
30 червня 2017 року м. Київ
Суддя судової палати у кримінальних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Сахно Р.І., розглянувши клопотання засудженого ОСОБА_2,
в с т а н о в и в:
За вироком Вінницького міського суду Вінницької області від 28 квітня 2015 року ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця та жителя АДРЕСА_1 раніше судимого, засуджено до покарання у виді позбавлення волі: за ч. 1 ст. 258-3 КК - на строк 9 років, за ч. 1 ст. 263 КК - на строк 5 років. На підставі ст. 70 КК за сукупністю злочинів ОСОБА_2 визначено остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк 9 років.
Ухвалою Апеляційного суду Вінницької області від 07 листопада 2016 року вирок місцевого суду щодо ОСОБА_2 залишено без змін.
Ці судові рішення засуджений, його захисник Гоменюк В. М. та прокурор оскаржили до касаційного суду.
Розгляд кримінального провадження щодо ОСОБА_2 призначено на 11 год. 12 вересня 2017 року.
В поданій касаційній скарзі засуджений ОСОБА_2 просить розгляд кримінального провадження щодо нього у касаційному порядку провести в режимі відеоконференції.
Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 336 КПК у разі необхідності забезпечення оперативності судового провадження, судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження).
З огляду на викладене, клопотання засудженого ОСОБА_2 та підлягає задоволенню.
Керуючись статтями 430, 336 КПК, суддя
п о с т а н о в и в:
Клопотання засудженого ОСОБА_2 задовольнити.
Касаційний розгляд кримінального провадження щодо
ОСОБА_2 провести у режимі відеоконференції, в порядку передбаченому ст. 336 КПК.
Начальнику Городищенської виправної колонії забезпечити здійснення судового розгляду у режимі відеоконференції з Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ за участю засудженого ОСОБА_2 о 11 годині 12 вересня 2017 року з обов'язковим виконанням вимог, передбачених ч. 4 ст. 336 КПК.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Р. І. Сахно