ВИЩИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ СУД УКРАЇНИ
З РОЗГЛЯДУ ЦИВІЛЬНИХ І КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВ
Ухвала
27 червня 2017 року м. Київ
Вищий спеціалізований суд України
з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі колегії:
головуючого Вільгушинського М. Й.,
суддів: Дембовського С. Г., Мороза М. А.,
розглянувши в судовому засіданні касаційну скаргу прокурора, який брав участь у розгляді кримінального провадження судом першої інстанції, на вирок Жовтневого районного суду м. Запоріжжя від 11 листопада 2016 року та ухвалу Апеляційного суду Запорізької області від 17 березня 2017 року щодо ОСОБА_1,
в с т а н о в и в:
Вироком Жовтневого районного суду м. Запоріжжя від 11 листопада 2016 року, залишеним без змін ухвалою Апеляційного суду Запорізької області від 17 березня 2017 року, ОСОБА_1 засуджено за ч. 2 ст. 186 КК України до покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки. На підставі ст. 75 КК України звільнено ОСОБА_1 від відбування призначеного покарання з випробуванням із встановленням іспитового строку тривалістю 3 роки з покладенням обов'язків, передбачених ст. 76 КК України.
У касаційній скарзі прокурор посилається на незаконність вищевказаних судових рішень у частині призначеного ОСОБА_1 покарання, порушує питання про їх перевірку судом касаційної інстанції.
Проте, касаційна скарга не може бути прийнята до розгляду, оскільки не відповідає вимогам ст. 427 КПК України.
Так, усупереч вимогам ч. 5 ст. 427 КПК України, додані до касаційної скарги оскаржувані копії вироку та ухвали не завірені належним чином, як це передбачено п.13.7 Інструкції з діловодства в місцевому загальному суді, затвердженої наказом Державної судової адміністрації України від 17 грудня 2013 року №173.
Враховуючи наведене та керуючись ч. 1 ст. 429 КПК України,
п о с т а н о в и в:
Касаційну скаргу прокурора, який брав участь у розгляді кримінального провадження судом першої інстанції, на вирок Жовтневого районного суду м. Запоріжжя від 11 листопада 2016 року та ухвалу Апеляційного суду Запорізької області від 17 березня 2017 року щодо ОСОБА_1 залишити без руху та надати для усунення вказаних недоліків п'ятнадцятиденний строк із дня отримання копії ухвали.
У разі невиконання вимог касаційна скарга буде повернута особі, яка її подала.
Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.
Судді:
М. Й. Вільгушинський
С. Г. Дембовський
М. А. Мороз