Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
26 червня 2017 року м . Київ
Колегія суддів судової палати у кримінальних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
головуючого
Наставного В.В.,
суддів
Вільгушинського М.Й., Дембовського С.Г.,
розглянувши касаційну скаргу прокурора, яка брала участь у розгляді кримінального провадження судом апеляційної інстанції, - КнязєвоїО.Є. на ухвалу Апеляційного суду Харківської області від 21 березня 2017 року щодо ОСОБА_5,
в с т а н о в и л а :
вироком Київського районного суду м. Харкова від 24 січня 2017 року, залишеним без зміни ухвалою Апеляційного суду Харківської області від 21 березня 2017 року, ОСОБА_5 засуджено за ст. 185 ч. 1 КК України до покарання у виді позбавлення волі на строк 1 рік.
У касаційній скарзі прокурор порушує питання про перевірку ухвали апеляційного суду в касаційному порядку.
Проте, касаційну скаргу подано без додержання вимог, передбачених ст. 427 КПК України, а тому колегія суддів дійшла висновку про необхідність залишення її без руху на підставі ст. 429 ч. 1 КПК України.Так, в порушення вимог ст. 427 ч. 6 КПК України до касаційної скарги не додано копій додатків до неї (вирок та ухвала) в кількості, необхідній для надіслання сторонам кримінального провадження і учасникам судового провадження.
Вказані недоліки касаційної скарги прокурора перешкоджають вирішенню питання про відкриття касаційного провадження.
Керуючись ст. 429 ч. 1 КПК України, колегія суддів
у х в а л и л а :
залишити касаційну скаргу прокурора, яка брала участь у розгляді кримінального провадження судом апеляційної інстанції, - Князєвої О.Є. без руху.
Встановити прокурору Князєвій О.Є. п'ятнадцятиденний строк для усунення зазначених недоліків з дня отримання копії ухвали.
Ухвала суду касаційної інстанції набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.
Судді:
В.В.Наставний
М.Й.Вільгушинський
С.Г.Дембовський