Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
06 червня 2017 року м. Київ
Вищийспеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі колегії:
головуючого Леона О.І.,
суддів: Єленіної Ж.М., Крещенка А.М.,
при секретарі
судового засідання Асановій Є.С.,
за участю прокурора Поліщука В.В.,
розглянувши кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12014220300000705, за обвинуваченням
ОСОБА_2,
ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця с. Береки Первомайського району Харківської області, жителя АДРЕСА_1,
у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 187 КК,
установив:
Дане кримінальне провадження призначено до касаційного розгляду у Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ на 06 червня 2017 року.
До початку касаційного розгляду захисник засудженого ОСОБА_2 - адвоката Філіп’єва В.В., яка подала касаційну скаргу, відмовилася від неї. Захисник мотивує своє рішення тим, що сам засуджений на даний час не бажає оскаржувати вирок Апеляційного суду Харківської області від 15 квітня 2016 року щодо нього в суді касаційної інстанції, що підтверджується письмовою заявою ОСОБА_2
Заслухавши доповідача, думку прокурора, який вважав, що касаційне провадження за касаційною скаргою захисника слід закрити, колегія суддів вважає, що касаційне провадження підлягає закриттю з огляду на нижченаведене.
Відповідно до ст. 432 КПК відмова від касаційної скарги, зміна і доповнення касаційної скарги під час касаційного провадження здійснюється згідно положеннями статті 403 КПК.
За змістом ч. 2 ст. 403 КПК, якщо вирок або ухвала суду першої інстанції не були оскаржені іншими особами або якщо немає заперечень інших осіб, які подали касаційну скаргу, проти закриття провадження у зв'язку з відмовою від касаційної скарги, суд касаційної інстанції своєю ухвалою закриває касаційне провадження.
Виходячи з наведеного, колегія суддів вважає, що касаційне провадження, відкрите за касаційною скаргою захисника, підлягає закриттю.
Керуючись ст. 403, 432 КПК, п. 6 розділу XII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про судоустрій і статус суддів" (1402-19) , суд
постановив:
Закрити касаційне провадження за касаційною скаргою захисника засудженого ОСОБА_2 - адвоката Філіп’євої В.В. на вирок Апеляційного суду Харківської області від 15 квітня 2016 року.
Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.
Судді:
О.І. Леон
Ж.М. Єленіна
А.М. Крещенко