ВИЩИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ СУД УКРАЇНИ З РОЗГЛЯДУ ЦИВІЛЬНИХ І КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВ
Ухвала
13 травня 2017 року м. Київ
Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і
кримінальних справ у складі колегії:
головуючого Вільгушинського М. Й., суддів: Крижановського В. Я., Наставного В. В.,розглянувши в судовому засіданні касаційну скаргу засудженого ОСОБА_1 на вирок Апеляційного суду Миколаївської області від 08 грудня 2016 року щодо нього,
в с т а н о в и в:
За вироком Корабельного районного суду м. Миколаєва від 04 жовтня 2016 року ОСОБА_1 засуджено за ч. 2 ст. 307 КК України із застосуванням ст. 69 КК України до покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки без конфіскації майна. На підставі ст. 75 КК України звільнено ОСОБА_1 від відбування призначеного покарання з випробуванням із встановленням іспитового строку тривалістю 3 роки з покладенням обов'язків, передбачених пунктами 2-4 ст. 76 КК України.
Вироком Апеляційного суду Миколаївської області від 08 грудня 2016 року скасовано рішення суду першої інстанції у частині призначеного покарання, та засуджено ОСОБА_1 за ч. 2 ст. 307 КК України до покарання у виді позбавлення волі на строк 6 років з конфіскацією майна.
13 березня 2017 року ОСОБА_1 подав до суду касаційної інстанції касаційну скаргу на вищевказаний вирок суду апеляційної інстанції, яку ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 27 березня 2017 року було залишено без руху у зв'язку з її невідповідністю положенням статей 427, 436, 438 КПК України, та надано п'ятнадцятиденний строк на усунення недоліків.
Звертаючись повторно до суду касаційної інстанції, ОСОБА_1 не усунув усі недоліки своєї касаційної скарги від 13 березня 2017 року, про які йому було указано у зазначеній вище ухвалі суду касаційної інстанції.
Так, на порушення п. 5 ч. 2 ст. 427 КПК України, вимоги касаційної скарги, поданої засудженим на виконання вимог ухвали суду касаційної інстанції від 27 березня 2017 року, викладені без урахування положень ст. 436 КПК України, якою передбачені повноваження суду касаційної інстанції за наслідками розгляду касаційної скарги.
Тобто ОСОБА_1 не усунув в установлений строк недоліки касаційної скарги, яку було залишено без руху, а тому касаційна скарга підлягає поверненню особі, яка її подала.
Керуючись п. 1 ч. 3 ст. 429 Кримінального процесуального кодексу України,
п о с т а н о в и в:
Повернути касаційну скаргу засудженого ОСОБА_1 на вирок Апеляційного суду Миколаївської області від 08 грудня 2016 року щодо нього.
Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.
Судді:
М. Й. Вільгушинський
В. Я. Крижановський
В. В. Наставний