Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
Ухвала
Іменем України
27 квітня 2017 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у кримінальних справах
Вищого спеціалізованого суду України
з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
головуючого Широян Т. А., суддів Марчук Н. О., Солодкова А. А.,
розглянувши в судовому засіданні касаційну скаргу ОСОБА_4 на ухвалу слідчого судді Приморського районного суду міста Одеси від 20 лютого 2017 року та ухвалу Апеляційного суду Одеської області від 27лютого 2017 року,
в с т а н о в и л а:
Ухвалою слідчого судді Приморського районного суду міста Одеси від 20 лютого 2017 року відмовлено в задоволенні скарги
ОСОБА_4 на постанову слідчого СВ Приморського ВП в місті Одесі ГУНП в Одеській області Кувшинова А. В. від 27 вересня 2016 року про закриття кримінального провадження, внесеного в ЄРДР за № 12016161500002112 від 12 липня 2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України.
Ухвалою Апеляційного суду Одеської області від 27 лютого 2017 року апеляційну скаргу ОСОБА_4 було залишено без задоволення, а ухвалу слідчого судді Приморського районного суду міста Одеси від 20 лютого 2017 року - без зміни.
У касаційній скарзі ОСОБА_4 просить скасувати вищезазначені судові рішення та призначити новий розгляд у суді першої інстанції.
Перевіривши касаційну скаргу, долучені до неї копії судових рішень, колегія суддів вважає, що у відкритті касаційного провадження слід відмовити.
Як вбачається з касаційної скарги та долучених до неї копій судових рішень, предметом перегляду суду апеляційної інстанції була ухвала слідчого судді, за результатами розгляду якої постановлено рішення про залишення її без зміни.
Згідно з положеннями ч. 4 ст. 424 КПК України ухвала слідчого судді після її перегляду в апеляційному порядку, а також ухвала суду апеляційної інстанції за результатами розгляду апеляційної скарги на таку ухвалу оскарженню в касаційному порядку не підлягають.
Виходячи з наведеного, ухвала слідчого судді та ухвала апеляційного суду не може бути предметом розгляду суду касаційної інстанції.
Відповідно до вимог п. 1 ч. 2 ст. 428 КПК України суд касаційної інстанції постановляє ухвалу про відмову у відкритті касаційного провадження, якщо касаційна скарга подана на судове рішення, яке не підлягає оскарженню в касаційному порядку.
Враховуючи викладене та керуючись ч. 2 ст. 428 КПК України, п. 6 розділу XII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України № 1402-VIII від 02 червня 2016 року "Про судоустрій і статус суддів" (1402-19) , колегія суддів
у х в а л и л а:
Відмовити у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою ОСОБА_4 на ухвалу слідчого судді Приморського районного суду міста Одеси від 20 лютого 2017 року та ухвалу Апеляційного суду Одеської області від 27лютого 2017 року.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
Т. А. Широян
Н. О. Марчук
А. А. Солодков