Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
Ухвала
Іменем України
27 квітня 2017 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у кримінальних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних
і кримінальних справ у складі:
головуючого Наставного В.В.,
суддів Слинька С.С., Суржка А.В.,
при секретарі Асановій Є.С.,
розглянувши в судовому засіданні кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12013190010003315 від 10 червня 2014 року щодо
ОСОБА_1,
ІНФОРМАЦІЯ_1,
уродженця с. Камянка Березнівського району
Рівненської області, громадянина України,
проживаючого за адресою:
АДРЕСА_1,
за ст. 307 ч. 2 КК України,
за касаційною скаргою прокурора, яка брала участь у розгляді кримінального провадження судом апеляційної інстанції, - Бернадської-Ісаєвої С.П. на ухвалу Апеляційного суду Рівненської області від 08 листопада 2016 року щодо ОСОБА_1,
за участю прокурора Ткачук Г.В.,
в с т а н о в и л а :
у касаційній скарзі прокурор, не оспорюючи кваліфікацію дій та доведеність вини ОСОБА_1, просить ухвалу апеляційного суду щодо нього скасувати і призначити новий розгляд кримінального провадження у суді апеляційної інстанції.
В запереченнях на касаційну скаргу засуджений ОСОБА_1 та його захисник Гаврилюк В.В. вказують на безпідставність її доводів та вважають, що ухвала апеляційного суду щодо виду та розміру призначеного ОСОБА_1 покарання є законною та обґрунтованою.
Вироком Рівненського міського суду Рівненської області від 05 грудня 2014 року ОСОБА_1 засуджено за ст. 307 ч. 2 КК України до покарання у виді позбавлення волі на строк 6 років з конфіскацією всього майна, що є його власністю.
До набрання вироком законної сили ОСОБА_1 залишено раніше обраний запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.
Ухвалою Апеляційного суду Рівненської області від 08 листопада 2016 року вказаний вирок щодо ОСОБА_1 змінено та вказано вважати його засудженим за ст. 307 ч. 2 КК України із застосуванням ст. 69 ч.ч. 1, 2 КК України до покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки без конфіскації майна. Знято арешт на майно ОСОБА_1 накладений на підставі ухвали Рівненського міського суду Рівненської області від 25 червня 2014 року, а саме гараж АДРЕСА_2 та належить йому на підставі свідоцтва про право власності на нерухоме майно, виданого 10 червня 2010 року виконавчим комітетом Рівненської міської ради ( т. 1 а.с. 46).
ОСОБА_1 взято під варту в залі суду та строк відбування покарання вказано рахувати з 08 листопада 2016 року.
В решті вирок суду залишено без зміни.
До початку касаційного розгляду у поданих запереченнях на касаційну скаргу прокурора засуджений ОСОБА_1 просив касаційний розгляд здійснити за обов'язковою участю його захисника.
Проте, захисник засудженого ОСОБА_1 - адвокат Гаврилюк В.В., будучи належним чином повідомленим про час, дату та місце касаційного розгляду, на розгляд кримінального провадження до суду касаційної інстанції не з'явився та про причини своєї неявки суд не повідомив.
Крім того, до початку касаційного розгляду засуджений ОСОБА_1 подав клопотання електронною поштою (вх. № 7883/0/5-17 від 26.04.2017) щодо необхідності відкласти розгляд касаційної скарги прокурора, призначений на 27 квітня 2017 року. Обґрунтовує своє клопотання тим, що він відмовився від послуг свого захисника - адвоката Гаврилюка В.В., у зв'язку із чим йому необхідно надати час для залучення нового захисника та для можливості новому захиснику ознайомитися із матеріалами кримінального провадження для здійснення належного захисту.
Заслухавши думку прокурора, яка не заперечувала проти задоволення такого клопотання засудженого, колегія суддів вважає за необхідне задовольнити клопотання засудженого та розгляд кримінального провадження відкласти.
На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 434, 441 КПК України, п. 6 Розділу ХІІ "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про судоустрій і статус суддів" від 02 червня 2016 року № 1402-VІІІ (1402-19) , колегія суддів
у х в а л и л а :
розгляд кримінального провадження щодо ОСОБА_1 у касаційній інстанції відкласти на 10 годину 08 червня 2017 року, про що повідомити учасників судового провадження.
Забезпечити ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, участь у касаційному розгляді кримінального провадження щодо нього на 10 годину 08 червня 2017 року в режимі відеоконференції в порядку, передбаченому ст. 336 КПК України.
Виконання ухвали щодо забезпечення й організації зв'язку в режимі відеоконференції покласти на начальника ДУ "Полицька виправна колонія № 76".
Ухвала суду касаційної інстанції набирає законної сили з моменту проголошення та оскарженню не підлягає.
Судді:
В.В.Наставний
С.С.Слинько
А.В.Суржок