Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
Ухвала
Іменем України
Колегія суддів судової палати у кримінальних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних
і кримінальних справ у складі:
головуючого Єлфімова О.В., суддів: Крещенка А.М., Пузиревського Є.Б., розглянувши в судовому засіданні 27 квітня 2017 року касаційну скаргу прокурора, який брав участь у розгляді кримінального провадження в суді апеляційної інстанції, на вирок Апеляційного суду Івано-Франківської області від 27 лютого2017 року щодо ОСОБА_4 та ОСОБА_5,
в с т а н о в и л а:
Вироком Тисменицького районного суду Івано-Франківської області від 03 жовтня 2016 року ОСОБА_4 та ОСОБА_5 визнано винуватими у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 240 КК, та призначено кожному з них покарання у виді штрафу у розмірі 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 6800 грн. Постановлено зняти арешт з майна, а саме екскаватора марки "ЮМЗ ЕО-2621В-3" та автомобіля марки "КАМАЗ 5511", які є речовими доказами по даному кримінальному провадженню, та повернути зазначене майно його власникам, а саме ОСОБА_5 та ОСОБА_4 відповідно.
Вироком Апеляційного суду Івано-Франківської області від 27 лютого2017 року зазначений вирок щодо ОСОБА_4 та ОСОБА_5 в частині призначеного їм покарання та вирішення питання про речові докази, а саме екскаватор марки "ЮМЗ ЕО-2621В-3" та автомобіль марки "КАМАЗ 5511", скасовано. Постановлено відповідно до ч. 1 ст. 67 КК визнати обставиною, яка обтяжує покарання ОСОБА_4 та ОСОБА_5, вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою та призначити кожному з них покарання у виді штрафу у розмірі 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 6800 грн. Речові докази, а самеекскаватор марки "ЮМЗ ЕО-2621В-3" та автомобіль марки "КАМАЗ 5511" постановлено конфіскувати в дохід держави. В решті вирок суду залишено без зміни.
Не погоджуючись з вироком апеляційного суду, прокурор звернувся зі скаргою до суду касаційної інстанції.
Касаційна скарга подана належною особою, протягом визначеного законом строку на касаційне оскарження, передбаченого ст. 426 КПК, її зміст відповідає вимогам, зазначеним у ст. 427 КПК.
Крім того, зі змісту касаційної скарги та доданих до неї копій судових рішень убачається, що є підстави для відкриття касаційного провадження.
Керуючись ч. 1 ст. 428 Кримінального процесуального кодексу, колегія суддів
п о с т а н о в и л а:
Відкрити касаційне провадження за касаційною скаргою прокурора, який брав участь у розгляді кримінального провадження в суді апеляційної інстанції, на вирок Апеляційного суду Івано-Франківської області від 27 лютого 2017 року щодо ОСОБА_4 та ОСОБА_5.
Копію касаційної скарги надіслати учасникам судового провадження та роз'яснити їх право подати заперечення на касаційну скаргу до 29 травня 2017 року.
Ухвала касаційної інстанції набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.
С у д д і:
О.В. Єлфімов
А.М. Крещенко
Є.Б. Пузиревський