Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
Ухвала
Іменем України
25 квітня 2017 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у кримінальних справах
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду
цивільних і кримінальних справ у складі:
головуючого Єлфімова О.В., суддів: при секретарі Крещенка А.М., Шибко Л.В., Гапоні В.О.,
розглянувши у судовому засіданні касаційну скаргу захисника засудженого ОСОБА_5 - ПодлуцькогоА.М. на вирок Артемівського міськрайонного суду Донецької області від 04 травня 2016 року та ухвалу Апеляційного суду Донецької області від 06 жовтня 2016 року у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 22015050000000173, за обвинуваченням
ОСОБА_5,
ІНФОРМАЦІЯ_1, громадянина України, уродженця м. СвітлодарськДонецької області, який мешкає у АДРЕСА_1, такого, що не має судимості,
у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК,
за участю прокурора Гаврилюка С.М.,
в с т а н о в и л а:
Вироком місцевого суду, залишеним без зміни ухвалою суду апеляційної інстанції, ОСОБА_5 засуджено за ч. 1 ст. 258-3 КК до покарання у виді позбавлення волі на строк 8 років без конфіскації належного йому на праві власності майна.
На вказані судові рішення захисником Подлуцьким А.М. було подано касаційну скаргу.
До початку касаційного розгляду захисник Подлуцький А.М., який подав касаційну скаргу, відмовився від неї і просив закрити касаційне провадження за його скаргою. Проти цього в своїй заяві не заперечував засуджений ОСОБА_5
Заслухавши доповідача, думку прокурора, який вважав, що касаційне провадження за касаційною скаргою захисника необхідно закрити, колегія суддів вважає, що касаційне провадження підлягає закриттю.
Відповідно до ст. 432 КПК відмова від касаційної скарги, зміна і доповнення касаційної скарги під час касаційного провадження здійснюється згідно з положеннями статті 403 КПК.
За змістом ч. 2 ст. 403 КПК, якщо вирок або ухвала суду першої інстанції не були оскаржені іншими особами або якщо немає заперечень інших осіб, які подали касаційну скаргу, проти закриття провадження у зв'язку з відмовою від касаційної скарги, суд касаційної інстанції своєю ухвалою закриває касаційне провадження.
Виходячи з наведеного, колегія суддів вважає, що касаційне провадження відкрите за касаційною скаргою захисника Подлуцького А.М. в інтересах засудженого ОСОБА_5 підлягає закриттю.
Керуючись статтями 403, 432 КПК, колегія суддів,
у х в а л и л а:
Закрити касаційне провадження за касаційною скаргою захисника ПодлуцькогоА.М. на вирок Артемівського міськрайонного суду Донецької області від 04 травня 2016 року та ухвалу Апеляційного суду Донецької області від 06 жовтня 2016 року щодо ОСОБА_5.
Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.
С у д д і:
О.В. Єлфімов
А.М. Крещенко
Л.В. Шибко