Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
Ухвала
Іменем України
20 квітня 2016 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у кримінальних справах
Вищого спеціалізованого суду України
з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
головуючого Слинька С. С., суддів Вільгушинського М. Й., Мороза М. А., при секретарі за участю прокурора засудженої Асановій Є. С., Вергізової Л. А., ОСОБА_6 (в режимі відеоконференції) розглянула в судовому засіданні кримінальне провадження, внесене
до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12015270210001079, за касаційною скаргою прокурора, який брав участь у розгляді справи судом апеляційної інстанції, на ухвалу Апеляційного суду Чернігівської області від 12 жовтня 2016 року щодо
ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженки та жительки АДРЕСА_1, неодноразово засуджену, останнього разу - за вироком Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області від 19 жовтня 2015 року за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 185 КК України із застосуванням ст. 71 цього ж Кодексу до покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки 1 місяць.
За вироком Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області від 27 липня 2016 року ОСОБА_6 засуджено за ч. 2 ст. 185 КК України до покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки.
Згідно з ч. 4 ст. 70 цього ж Кодексу до призначеного покарання частково приєднано невідбуту частину покарання за попереднім вироком Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області від 19 травня 2015 року та визначено остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки 3 місяці.
Оскаржуваною ухвалою апеляційного суду цей вирок районного суду змінено в частині зарахування терміну попереднього ув'язнення в строк відбуття покарання.
У касаційній скарзі прокурор просив скасувати оскаржувану ухвалу апеляційного суду, однак до початку касаційного розгляду провадження, особа, яка подала касаційну скаргу від неї відмовилася.
Заслухавши доповідь судді, думку прокурора та засудженої про необхідність закриття касаційного провадження, колегія суддів вважає, що касаційне провадження підлягає закриттю.
Згідно зі ст. 432 КПК України відмова від касаційної скарги, зміна і доповнення касаційної скарги під час касаційного провадження здійснюється згідно з положеннями статті 403 цього ж Кодексу, яка встановлює, що особа, яка подала апеляційну скаргу, має право відмовитися від неї до закінчення апеляційного розгляду. При цьому, якщо вирок або ухвала суду першої інстанції не були оскаржені іншими особами або якщо немає заперечень інших осіб, які подали апеляційну скаргу, проти закриття провадження у зв'язку з відмовою від апеляційної скарги, суд своєю ухвалою закриває провадження.
З огляду на те, що іншими учасниками судового розгляду судові рішення не були оскаржені в касаційному порядку, а особа, яка подала касаційну скаргу, відмовилася від неї, касаційне провадження у справі підлягає закриттю.
Керуючись ст. 403, 432, 436 КПК України, колегія суддів
у х в а л и л а:
закрити касаційне провадження у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12015270210001079, за касаційною скаргою прокурора, який брав участь у розгляді справи судом апеляційної інстанції, на ухвалу Апеляційного суду Чернігівської області від 12 жовтня 2016 року щодо ОСОБА_6.
Судді:
С. С. Слинько
М. Й. Вільгушинський
М. А. Мороз