Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
Ухвала
Іменем України
Вищий спеціалізований суд України
з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі суддів:
Мороза М.А., Вільгушинського М.Й., Наставного В.В.,
розглянувши у судовому засіданні 10 квітня 2017 року у м. Києві касаційну скаргу засудженого ОСОБА_4 на ухвалу Володимир-Волинського міського суду Волинської області від 03 жовтня 2016 року та ухвалу Апеляційного суду Волинської області від 06 грудня 2016 року,
в с т а н о в и в:
Ухвалою Володимир-Волинського міського суду Волинської області від 03 жовтня 2016 року ОСОБА_4 повернуто його заяву про перегляд вироку Володимир-Волинського міського суду Волинської області від 21 серпня 2015 року щодо нього за нововиявленими обставинами.
Ухвалою Апеляційного суду Волинської області від 06 грудня 2016 року ухвалу суду першої інстанції залишено без зміни.
У касаційній скарзі порушується питання про перевірку судових рішень в касаційному порядку.
Ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 20 лютого 2017 року касаційну скаргу засудженого ОСОБА_4 залишено без руху із наданням строку для усунення недоліків п'ятнадцять днів із дня отримання копії ухвали.
Зі змісту повторної скарги убачається, що недоліки попередньої скарги засудженим не усунуто.
Так, ОСОБА_4 у скарзі посилається на те, що суд безпідставно не розглянув його заяву про перегляд вироку за нововиявленими обставинамита не перекваліфікував його дії з ч. 2 ст. 186 КК на ч. 2 ст. 185 КК, однак всупереч вимогам п. 4 ч. 2 ст. 427 КПК не наводить доводів на обґрунтування незаконності ухвали суду першої інстанції, а фактично просить касаційний суд повторно розглянути провадження у касаційному порядку.
Крім того, на порушення ч. 5 ст. 427 КПК до скарги не долучено копію ухвали суду першої інстанції, завірену належним чином, як це передбачено Інструкцією з діловодства в загальних судах, затвердженою наказом Державної судової адміністрації України від 17 грудня 2013 року № 173 (v0173750-13) .
Отже, недоліків касаційної скарги у наданий строк не усунуто.
На підставі п. 1 ч. 3 ст. 429 КПК України (далі - КПК (4651-17) ) касаційна скарга повертається, якщо особа не усунула недоліки касаційної скарги, яку залишено без руху, в установлений строк. При цьому згідно з ч. 4 ст. 429 КПК повернення касаційної скарги не позбавляє права повторного звернення до суду касаційної інстанції в порядку, передбаченому цим Кодексом, у межах строку на касаційне оскарження. Також згідно з п. 3 ч. 3 ст. 429 КПК передбачено право на подання разом із скаргою заяви про поновлення строку на касаційне оскарження із зазначенням підстав для його поновлення.
Враховуючи викладене та керуючись п. 1 ч. 3 ст. 429 КПК,
п о с т а н о в и в:
Касаційну скаргу засудженого ОСОБА_4 на ухвалу Володимир-Волинського міського суду Волинської області від 03 жовтня 2016 року та ухвалу Апеляційного суду Волинської області від 06 грудня 2016 року повернути.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
М.А. Мороз
М. Й. Вільгушинський
В. В. Наставний