Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
Ухвала
27 березня 2017 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у кримінальних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі: головуючого Наставного В.В., суддів Вільгушинського М.Й., Слинька С.С.,
розглянувши касаційну скаргу засудженого ОСОБА_4 на вирок Нововодолазького районного суду Харківської області від 20 січня 2016 року та ухвалу Апеляційного суду Харківської області від 22 грудня 2016 року щодо нього,
в с т а н о в и л а :
вироком Нововодолазького районного суду Харківської області від 20 січня 2016 року, залишеним без зміни ухвалою Апеляційного суду Харківської області від 22 грудня 2016 року, ОСОБА_4 засуджено за ст. 185 ч. 3 КК України до покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки 6 місяців. На підставі статей 75, 76 КК України ОСОБА_4 звільнено від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 2 роки і на нього покладено відповідні обов'язки.
У касаційній скарзі засуджений ОСОБА_4 порушує питання про перевірку зазначених вироку та ухвали в касаційному порядку.
Ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 20 лютого 2017 року вказану касаційну скаргу залишено без руху та надано п'ятнадцятиденний строк для усунення зазначених в ухвалі суду недоліків, який обчислювався з дня отримання копії ухвали особами. Засудженому було вказано на недоліки поданої ними скарги та вказано на необхідність їх усунення.
На виконання зазначеної ухвали ВССУ засуджений ОСОБА_4 повторно подав касаційну скаргу, проте усіх недоліків своєї касаційної скарги не усунув. Зокрема, засуджений, хоч і вказав на допущені, на його думку, істотні порушення вимог кримінального процесуального закону та неправильне застосування закону України про кримінальну відповідальність, проте в чому саме вони полягають відповідно до ст.ст. 412, 414 КПК України не вказав.
Відповідно до ст. 429 ч. 3 п. 1, ч. 4 КПК України (4651-17) касаційна скарга, яку залишено без руху, підлягає поверненню, якщо особа не усунула її недоліки в установлений строк, що не позбавляє її права повторного звернення до суду касаційної інстанції в порядку, передбаченому цим Кодексом, у межах строку на касаційне оскарження.
Керуючись ст.ст. 427, 429 КПК України, колегія суддів
у х в а л и л а :
касаційну скаргу засудженого ОСОБА_4 на вирок Нововодолазького районного суду Харківської області від 20 січня 2016 року та ухвалу Апеляційного суду Харківської області від 22 грудня 2016 року щодо нього повернути.
Ухвала суду касаційної інстанції набирає законної сили з моменту її проголошення і оскарженню не підлягає.
Судді:
В.В.Наставний
М.Й.Вільгушинський
С.С.Слинько