Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
13 березня 2017року м. Київ
Вищий спеціалізований суд України
з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі колегії:
головуючого Вільгушинського М. Й.,
суддів: Наставного В. В., Слинька С. С.,
розглянувши в судовому засіданні касаційну скаргу захисника ОСОБА_1 в інтересах засудженого ОСОБА_2 на вирок Володарського районного суду Донецької області від 12 жовтня 2016 року, який залишений без змін ухвалою Апеляційного суду Донецької області від 14 грудня 2016 року, щодо ОСОБА_2,
в с т а н о в и в:
За вироком Володарського районного суду Донецької області від 12 жовтня 2016 року, залишеного без змін ухвалою Апеляційного суду Донецької області від 14 грудня 2016 року, ОСОБА_2 засуджено за ч. 1 ст. 263 КК України до покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років.
У касаційній скарзі захисник ОСОБА_1 порушує питання про перевірку вказаного судового рішення суду першої інстанції щодо ОСОБА_2 у касаційному порядку.
Проте касаційна скарга не може бути прийнята до розгляду, оскільки не відповідає вимогам ст. 427 КПК України.
Зокрема, на порушення п. 5 ч. 2 ст. 427 КПК України, вимоги касаційної скарги захисника ОСОБА_1 зазначені без урахування положень ст. 436 КПК України, якою передбачені повноваження суду касаційної інстанції за наслідками розгляду касаційної скарги.
Окрім того, усупереч вимогам ч. 5 ст. 427 КПК України, додані до касаційної скарги копії судових рішень, постановлених щодо ОСОБА_2 не завірені належним чином, як це передбачено п.13.7 Інструкції з діловодства в місцевому загальному суді, затвердженої наказом Державної судової адміністрації України від 17 грудня 2013 року № 173 (v0173750-13) .
Оскільки касаційну скаргу захисника ОСОБА_1 слід залишити без руху як таку, що не відповідає вимогам ст. 427 КПК України, клопотання захисника про зупинення виконання вироку місцевого суду щодо ОСОБА_2 слід залишити без розгляду, так як вирішення заявленого в клопотанні питання можливе на стадії підготовки касаційного розгляду, що передбачено ст. 430 КПК України.
Враховуючи наведене та керуючись ч. 1 ст. 429 КПК України,
п о с т а н о в и в:
Касаційну скаргу захисника ОСОБА_1 в інтересах засудженого ОСОБА_2 на вирок Володарського районного суду Донецької області від 12 жовтня 2016 року, який залишений без змін ухвалою Апеляційного суду Донецької області від 14 грудня 2016 року, залишити без руху та надати для усунення вказаних недоліків п'ятнадцятиденний строк із дня отримання копії даної ухвали.
У разі невиконання вимог касаційна скарга буде повернута особі, яка її подала.
Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.
Судді:
М. Й. Вільгушинський
В. В. Наставний
С. С. Слинько