Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
Ухвала
Іменем України
06 березня 2017 року м. Київ
Колегія суддів судової палати у кримінальних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі: головуючого Наставного В.В., суддів Слинька С.С., Вільгушинського М.Й., розглянувши касаційну скаргу засудженого ОСОБА_4 на ухвалу Апеляційного суду Одеської області від 30 січня 2017 року щодо нього,
в с т а н о в и л а :
у касаційній скарзі засуджений просить зазначену ухвалу апеляційного суду скасувати та призначити новий розгляд в суді апеляційної інстанції.
Проте, вказане судове рішення не може бути перевірене в касаційному порядку з наступних підстав.
Відповідно до вимог ст. 428 ч. 2 п. 1 КПК України суд касаційної інстанції постановляє ухвалу про відмову у відкритті касаційного провадження, якщо касаційна скарга подана на судове рішення, яке не підлягає оскарженню в касаційному порядку.
З доданої до касаційної скарги копії судового рішення вбачається, що ухвалою Апеляційного суду Одеської області від 30 січня 2017 року заяву про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами у кримінальному провадженні відносно засуджених вироком Біляївського районного суду Одеської області від 13 листопада 2015 року ОСОБА_5 за ст. 115 ч. 2 п.п. 4, 6 КК України та ОСОБА_4 за ст.ст. 309 ч. 1, 396 ч. 1 КК України направлено для розгляду до Овідіопольського районного суду Одеської області в порядку ст. 34 КПК України.
Відповідно до ст. 424 ч. 2 КПК України ухвали судів першої та апеляційної інстанцій можуть бути оскаржені в касаційному порядку, якщо вони перешкоджають подальшому кримінальному провадженню, крім випадків, передбачених цим Кодексом.
Оскаржуваною ухвалою апеляційного суду визначено суд першої інстанції для здійснення провадження за нововиявлними обставинами в порядку глави 34 КПК України (4651-17) і ця ухвала не перешкоджає подальшому провадженню у Овідіопольському районному суді Одеської області, у зв'язку із чим колегія суддів вважає, що таке рішення апеляційного суду не підлягає оскарженню в касаційному порядку.
Керуючись ст. 428 ч. 2 КПК України, колегія суддів
у х в а л и л а :
відмовити засудженому ОСОБА_4 у відкритті касаційного провадження за його касаційною скаргою на ухвалу Апеляційного суду Одеської області від 30 січня 2017 року.
Ухвала суду касаційної інстанції набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.
Судді:
В.В.Наставний
С.С.Слинько
М.Й.Вільгушинський