Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
Ухвала
Іменем України
про відмову у відкритті касаційного провадження
24 лютого 2017 року м. Київ
Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних
і кримінальних справ у складі:
головуючого Крижановського В.Я.,
суддів: Колесниченка В.М., Мороза М.А.,
розглянувши касаційну скаргу адвоката Короля Дмитра Володимировича
на ухвалу Апеляційного суду м. Києва від 24 січня 2017 року,
встановив:
У касаційній скарзі викладено вимогу про скасування вказаного судового рішення.
Ухвалою Апеляційного суду м. Києва від 24 січня 2017 року повернуто клопотання представника цивільного відповідача ОСОБА_2 - адвоката Короля Д.В. про визначення підсудності кримінального провадження, внесеного до ЄРДР щодо ОСОБА_3, за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України, разом із доданими до нього матеріалами.
Суд, перевіривши касаційну скаргу, додану до неї копію судового рішення, дійшов до висновку, що у відкритті касаційного провадження слід відмовити.
Так, п. 1 ч. 2 ст. 428 КПК України передбачено, що суд касаційної інстанції постановляє ухвалу про відмову у відкритті провадження, якщо касаційна скарга подана на судове рішення, яке не підлягає оскарженню в касаційному порядку.
Як убачається з ухвали апеляційного суду, в апеляційному порядку за клопотанням адвоката Короля Д.В. вирішувалося питання щодо направлення кримінального провадження стосовно ОСОБА_3 з одного суду до іншого, відповідно до правил, визначених у статтях 32, 34 КПК України.
За результатами розгляду зазначене клопотання апеляційним судом повернуто.
Таким чином, оскаржуване судове рішення не може бути предметом розгляду суду касаційної інстанції, оскільки не перешкоджає подальшому кримінальному провадженню, у зв'язку з чим у відкритті провадження
за касаційною скаргою адвоката слід відмовити на підставі п. 1 ч. 2 ст. 428 КПК України.
З урахуванням викладеного та керуючись п. 1 ч. 2 ст. 428 КПК України, суд
постановив:
У відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою адвоката Короля Дмитра Володимировича на ухвалу Апеляційного суду м. Києва від 24 січня 2017 року відмовити.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
В.Я. Крижановський
В.М. Колесниченко
М.А. Мороз