ПРИВАТИЗАЦІЯ КІМНАТИ

Жінці із малолітньою дитиною було надано кімнату в гуртожитку площею 14 кв. м., що належав підприємству, де вона працювала. Згодом будівлю було передано у комунальну власність, проте у приватизації цієї кімнати жінці відмовляють. Чи правомірною є така відмова?

За Законом "Про приватизацію державного житлового фонду" від 19.06.1992 року № 2482-ХІІ до об'єктів приватизації належать квартири багатоквартирних будинків, одноквартирні будинки, кімнати у квартирах та одноквартирних будинках, де мешкають два і більше наймачів (далі — квартири (будинки), які використовуються громадянами на умовах найму.

При цьому не підлягають приватизації, зокрема, кімнати в гуртожитках; квартири (будинки), які перебувають в аварійному стані (в яких неможливо забезпечити безпечне проживання людей); квартири (кімнати, будинки), віднесені у встановленому порядку до числа службових.

Таким чином, якщо при передачі гуртожитку підприємства до комунального житлового фонду міста не було змінено призначення цієї будівлі (тобто вона так і залишилася гуртожитком), то згадана кімната не може бути приватизована.

Сторінку підготувала Тетяна НІКОЛАЄВА

По материалам газеты "Юридичний вісник України" від 29 травня-4 червня 2004 р. № 22